None
10 0 1 6

ZAPANJUJUĆE ŽIVOTINJE SA DRUGE PLANETE: 10 životinja sa neverovatnim supermoćima

Podeli
Životinje
Milica R.
Životinje
Jul 19, 2015

Ove životinje stvarno imaju supermoći koje su veoma unikatne! To nam daje nadu da ćemo i mi jednog dana imati neku supermoć bez velike doze gama zračenja ili ujeda nekog misterioznog pauka.

1. Ptica buve

Ptica buve
Buve su najbolji životinjski skakači na svetu. Oni mogu da skoče 200 puta dalje od svoje dužine, i 150 puta više od visine svog tela. Ptica buva je najbolji skakač među buvama. Može da skoči oko 220 puta više od svoje visine. To je kao kada bi čovek skočio 400 metara u visinu.

2. Morski krastavac

Morski krastavac
Morski krastavci su bezazlena stvorenja ali imaju zanimljiv odbrambeni mehanizam. Zbog svoje unikatne biologije oni mogu gotovo trenutno promeniti agregatno stanje svog tela iz čvrstog u tečno a zatim opet nazad u čvrsto.

3. Ružičasta zmajevska stonoga

Ružičasta zmajevska stonoga
Kada je gusto, ljubičasta boja ne deluje baš najbolje u zastrašivanju predatora ali zato ova stonoga može da ispušta oblake cijanovodonika iz svojih usta. A u slućaju da niste znale, on je veoma otrovan, tako da bi bilo najpametnije da se ne kačite sa ovim malim stvorenjem.

4. Škamp bogomoljka

Škamp bogomoljka
Ova morska bogomoljka stvarno zna da udari muški. Njihov udarac ima 1000 puta veću snagu od svoje sopstvene telesne težine. To je brzo kao metak. Škamp bogomoljke takođe imaju jedne od najprefinjenijih očiju na svetu i ovo ih čini još smrtonosnijim lovcima.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email