None
8 0 1 0

ZAPANJUJUĆA RAZLIKA: Pogledajte kako su psi izgledali pre samo 100 godina!

Podeli
Životinje
Sanja O.
Životinje
Oct 02, 2015

Zanimljiv članak o tome kako su nekada naši ljubimci izgledali, a kako izgledaju sada. Psi na levoj polovini fotografije su iz albuma iz 1915. gode

1. Bul terijer

Bul terijer
Deluje neverovatno da je pre samo 100 godiNa, bul terijer bio lep pas. U poslednjih 100 godina, došlo je do transformacije lobanje i abdomena.

2. Baset

Baset
Baset se smanjio, pretrpeo promene struktura nogu, dobio prevelike uši, preveliku kožu i probleme sa pršljenovima.

3. Bokser

Bokser
Njuška mu se smanjila, a to je dovelo do lavine problema. Ima problema sa kontrolisanjem telesne temperature kada je napolju toplo, a baš kod ovih pasa se javlja najveća verovatnoća za dobijanje raka.

4. Engleski buldog

Engleski buldog
Oni su postali simbol za sve što ne valja sa psima - oni pate od najviše bolesti. Došlo je do toga da se ne mogu pariti bez medicinske pomoći.

5. Jazavičar

Jazavičar
Nekada su imali vrat i funkcionalne noge u skladu sa svojim telom. Sada jedva da drže telo iznad zemlje. Od svih rasa, imaju najveći potencijal za probleme sa pršljenovima.

6. Nemački ovčar

Nemački ovčar
Još jedna rasa koja je uništena, a bila je veoma moćna. Sada su manji i deblji.

7. Mops

Mops
Visok kvrni pritisak, problemi sa srcem, nizak nivo kiseonika, poteškoće sa disanjem, tendencija za pregrevanje, problemi sa zubima, dermatitis... Tu ćemo da stanemo.

8. Bernardinac

Bernardinac
Nekada je bio pas koji je pomagao u radu, a danas je jednostavno-prevelik. Više ne mogu da rade, jer se "pregreju", a paraliza i hemofilija su neke od bolesti koje mogu da ih zadese.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email