None
10 0 1 5

VI STE ZA NJIH SVE NA SVETU: 10 tajnih znakova na koje vam vaš pas pokazuje da vas voli!

Podeli
Životinje
Nadežda P.
Životinje
Dec 21, 2015

Svakome je palo na pamet kako bi bilo super znati nemušti jezik zbog toga što bi znanje o tome šta tačno životinje misle i osećaju bila izuzetno vredna informacija. Na primer, zašto vaš pas stalno laje na usisivač ili zašto se sakrije u ćošku kad počne da pada i najmanja kiša?

Iako možda nikada nećemo saznati odgovore na ova pitanja, zahvaljujući napretku u oblasti komunikacije s psima, sada možete da znate da li vas vaš pas voli na osnovu veoma suptilnih znakova!

1. Gleda vas direktno u oči

Gleda vas direktno u oči
Foto: littlethings.com
Ako vas pas gleda direktno u oči dok se igrate, to znači da vas praktično "grli pogledom". Tada se ispušta oksitocin, isti hormon koji pomaže majkama u zbližavanju s bebama. Ako želite da proverite ovo s vašim ljubimcem, održavajte kontakt očima i vidite kako reaguje.

2. Zeva kada vi zevate

Zeva kada vi zevate
Foto: littlethings.com
Jedno istraživanje je pokazalo da kada ljudi zevaju jer neko drugi zeva, to znači da je reč o empatiji. Nemoguće je zasigurno znati da li psi to rade iz empatije, ali je vrlo moguće da pas zeva u isto vreme kao osoba s kojom oseća povezanost. Ovo istraživanje je takođe pokazalo da će psi pre zevati kad i njihov vlasnik zeva nego kada nepoznata osoba to radi.

3. Naslanjaju se na vas

Naslanjaju se na vas
Foto: littlethings.com
Nekada se psi naslanjaju na ljude zato što su nervozni, zato što žele da oni urade nešto ili da ih negde odvedu. Međutim, ovo je takođe znak privrženosti. Čak i ako pas ovo radi samo zato što je nervozan, on to radi zato što vas doživljava kao nekog ko može da ga zaštiti.

4. Mazi se s vama nakon jela

Mazi se s vama nakon jela
Foto: littlethings.com
Kada pas završi s jelom, sledeće što uradi označava ono što mu je najvažnije nakon hrane. Ponekad će vaš pas morati da "obavi posao" odmah posle jela, ali obratite pažnju na to kako reaguje posle doručka ili večere. Ako želi da se mazi s vama odmah posle ovih obroka, to je siguran znak da vas mnogo voli.

5. Podizanje i mrdanje obrva

Podizanje i mrdanje obrva
Foto: littlethings.com
U skorašnjem japanskom istraživanju posmatrane su reakcije pasa kada se nađu pored svojih roditelja, nepoznatih ljudi, igrački za pse i predmeta koje ne vole. Kada bi videli roditelje, psi bi smesta podigli obrve (pogotovo levu obrvu), a kada bi videli stranaca bilo bi mnogo manje facijalnih ekspresija, sem pomeranja desne obrve. Kada bi videli poznati predmet koji vole, pomerili bi levo uvo unazad, a kada bi videli predmet koji ne vole, pomerili bi desno uvo. Iz ove studije izvlači se zaključak da su psi rezervisaniji kada se sreću s nekim koga ne poznaju ili s nečim što im se ne sviđa.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email