None
12 0 1 0

STRAH I TREPET: 12 najopasnijih rasa pasa na svetu koje bi najbolje bilo da izbegavate

Podeli
Životinje
Marko M.
Životinje
Nov 09, 2015

Ako nisu pravilno odgajani i dresirani, ovi psi imaju tendenciju da budu jako agresivni i mogu naneti velike povrede svojim žrtvama.

1. Kane korso

Kane korso
Ovi mišićavi psi su teški između 45 i 70 kilograma. Potomci su "Canis Pugnax" koje su Rimljani koristili u ratovima.

2. Bul Terijer

Bul Terijer
Ovi izuzetno snažni psi ne moraju biti agresivni, ali su jako teritorijalni pa su posebno opasni za manje životinje.

3. Doga Argentino

Doga Argentino
Ovaj veliki, mišićavi pas nastao je u Argentini, prvenstveno za lov divljih svinja i puma. Iako su ekstremno jaki, nisu stvoreni da budu agresivni prema ljudima. Ipak, u Velikoj Britaniji je zabranjeno posedovanje ove rase prema zakonu donesenom 1991. godine.

4. Bernandinac

Bernandinac
Ova rasa je nastala na švajcarskim i italijanskim Alpima. Nastali su kao psi za spasavanje. Poznati su po svojoj veličini i po spasilačkim pričama koje smo čuli o njima. Moraju biti izdresirani i naviknuti na strance i druge pse dok su mali, jer su poprilično teritorijalni.

5. Bokser

Bokser
Po prirodi nisu agresivni, ali je bilo mnogo incidenata, te se nalaze na ovoj listi. Potiču iz Nemačke, teški su od 22 do 30 kilograma. Energični su, vole da se igraju, ali su i tvrdoglavi.

6. Čau čau

Čau čau
Izgledaju nezavisno, ali zapravo njihovi vlasnici moraju da im posvete mnogo pažnje, pogotovo ako ne žele da budu agresivni. Potiču iz Kine, teški su od 22 do 30 kilograma. Mogu živeti i u kući i u stanu, ali im morate obezbediti dnevne aktivnosti kako ne bi postali agresivni.

7. Doberman

Doberman
Poznati su po svojoj lojalnosti i inteligenciji. Napadaju samo ako osete da je njihova teritorija ili vlasnik ugrožen. Mada, ako su trenirani u policijske ili vojne svrhe, mogu ispoljiti agresivnost. Teški su između 30 i 40 kilograma. Ova rasa potiče iy Nemačke.

8. Sibirski Haski

Sibirski Haski
U severnim delovima se koriste za vuču sanki. Kako god, oni su predatori i mogu predstavljati opasnost za manje životinje. Takođe su i destruktivni kada im je dosadno.

9. Rotvajler

Rotvajler
Ovi snažni psi su odlični čuvari. Kao i sa većinom rasa, i kod rotvajlera agresija potiče zbog nemarnih vlasnika, iliti manjka socijalizacije i dresure.

10. Nemački ovčar

Nemački ovčar
Ova rasa potiče iz Nemačke, teški su između 30 i 45 kilograma. Inteligentni su, samouvereni, oprezni i neustrašivi, zbog čega ih policija i najviše koristi. Mogu postati previše zaštitnički nastrojeni prema porodici i teritoriji, što i vodi do agresije.

11. Pitbul

Pitbul
Nažalost ova rasa je najviše korišćena za borbe pasa u svim delovima sveta. Takođe je proglašen najopasnijim psom u Americi.

12. Kavkaski ovčar

Kavkaski ovčar
Ova rasa je predviđena za zaštitu stoke. Jake su volje i veoma su hrabri! Međutim, ako nisu pravilno obučavani mogu biti svirepi, neće prihvatati ljude koje ne poznaju, a imaju i snažnu potrebu da brane svoju teritoriju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email