None
3 0 1 0

RASPLAKAĆE VAS: Pas koji ne napušta svog gazdu ni po koju cenu...

Podeli
Životinje
Jasna S.
Životinje
Oct 28, 2015

Nemački ovčar koji čak 6 godina nakon gazdine smrti ne želi da ga napusti...

Nemački ovčar po imenu Kapetan pobegao je od kuće nakon što je njegov najbolji prijatelj i vlasnik, Manuel Guzman, iz Kordobe u Argentini preminuo 2006. godine. Nedelju dana kasnije, Guzmanova porodica je na Manuelovom grobu zatekla psa koji je tamo tugovao, prenosi portal "Dog Heirs".

– Nikada nije išao na grob sa nama, tako da će ostati misterija kako ga je uopšte pronašao – rekla je za lokalne novine Veronika Guzman, supruga preminulog Manuela.

Odana životinja od tog dana verno čuva svog vlasnika. Povremeno bi otišao kući sa svojom porodicom, ali bi se istog dana kada bi ga odveli vratio na groblje.

– Mislim da ne želi da ostavi Manuela samog noću – objašnjava Veronika.

Direktor groblja, Hektor Bakega, naveo je da osoblje i uprava redovno hrane vernog psa.

– Tokom dana bismo ga zatekli da šeta po groblju, ali nikada predugo - uvek se žurno vraća do svog vlasnika. Svake večeri, tačno u šest, leže na grob na kome nepomično ostaje do jutra – naveo je dalje Bakega.

Iako Guzmanovi žele da vrate Kapetana kući, više je nego očigledno da pas namerava da ostane sa vlasnikom do kraja, pa se na kraju ova porodica zadovoljila time da ga jednom nedeljno obilaze na groblju.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email