None
1 0 1 0

NEMIRNA MAČKA: Kako da je odviknemo od grebanja nameštaja?

Podeli
Životinje
Jasna S.
Životinje
Nov 03, 2015

Grebanje je prirodno ponašanje za naše ljubimce, a nameštaj je primamljiva meta za njihove kandže. Sačuvajte svoj nameštaj preusmeravajući je da grebe predmete koje su za to namenjene...

Foto: (fokuzz.com
Grebanje nameštaja je zapravo normalno ponašanje mačaka. One grebanjem obeležavaju svoju teritoriju, ostavljajući svoj miris ali i vidljive tragove. Za njih je to prijatno iskustvo istezanja i vežbe, ali ne i za nas…

Ne možete da zaustavite mačku da grebe, ali možete takvo ponašanje da preusmerite na prihvatljive površine.

Mačke vole visoke i duge grebalice kako bi protegle telo i prednje šape. Najidealnija dužina grebalice koja odgovara skoro svakoj maci jeste oko 70 centimetara.

Grebalica mora biti dovoljno stabilna kako je mačka ne bi oborila, a površina dovoljno gruba. Nekada jedna grebalica nije dovoljna, jer će mačka želeti da obeleži teritoriju na više mesta.

Takođe, neko vreme, dok mačka ne nauči šta sme da grebe, možete pokušati da zaštite nameštaj lepljenjem folije ili dvostrane lepljive trake.

Grebalicu postavite pored nameštaja, kao i pored mesta gde mačka spava, kako bi se protegla kada se probudi.

Ukoliko uskoro kupujete novi nameštaj, imajte na umu na kojim materijalima vaša mačka najviše voli da oštri kandže, i kupite suprotno.

Ipak, ne očekujte da mačka odmah prestanje sa grebanjem nameštaja. Zato je važno imati strpljenja...
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email