None
3 0 1 0

NE LJUBITE LJUBIMCA: Ovo su razlozi zašto ne biste trebali da ljubite svog ljubimca!

Podeli
Životinje
Nadežda P.
Životinje
Nov 07, 2015

Većina vlasnika pasa i mačaka smatra da je sasvim u redu da s vremena na vreme poljube svog ljubimca. Dok mnogi nemaju probema sa pitanjem higijene, ipak postoji još jedan razlog zašto bi trebalo to da izbegavete.

Foto: (fokuzz.com
Iako to izgleda slatko i naprosto ne možemo da odolimo tome, ipak nije zdravo.

Jeste da su vaši pas i mačka čisti i da ih kupate redovno, četkate i ne date im svašta da jedu, istraživanja su pokazala da ovakvi poljupci mogu da prenesu bakterije koje su potpuno otporne na antibiotike.

Da li ste se sad malo uplašili? Nije to sve…

Zbog davanja antibiotika ljubimcima kada su bolesni ili kada imaju nekih sitnih problema, nastala je takva vrsta bakterija koje najviše i najčešće izazivaju infekcije urinarnog trakta, a koje se prenose preko fekalija i telesnih tečnosti.

Kako to?

Znate i sami da se naši ljubimci s’ vremena na vreme ližu „tamo dole“, jer je to njihov način čišćenja. A kako nemaju naviku da se obrišu toalet papirom (malo šale), nisu uvek tako čisti i u većini slučajeva im ostane malo mokraće ili fekalija koje oni lizanjem prenesu u usta, a iz njihovih usta na naše lice, ruke ili gde nas već poližu. Takođe je još jedna ranija studija pokazala da bakterije iz psećih usta mogu da izazovu i bolesti desni.

A šta vi kažete na ovo? Da li ćete i dalje nastaviti (ako ste do sad radili) da se pozdravljate sa vašim ljubimcem na ovaj način?
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email