None
10 0 1 6

10 ubedljivo najružnijih rasa pasa od kojih će vam pripasti muka

Podeli
Životinje
Dejan K.
Životinje
Jun 21, 2016

Iako ovim psima fali lepota i slatkoća, oni to nadoknađuju svojom inteligencijom i blagom i nežnom naravi. Mnogi od navedenih pasa koriste se kao čuvari ili vodiči, zbog svojih odličnih sposobnosti.

1. Engleski bul-terijer

Engleski bul-terijer
Foto: therichest.com
Ova rasa je vrlo ružna i teško se može zaboraviti. Karakteriše ga glava u obliku jajeta i ovaj pas obično teži 18kg i visok je 55cm. U proseku živi 13 godina i štene košta u proseku oko 1.200 dolara. Poznat je po tome što je agresivan i zaštitnički nastrojen i idealan je za obuku poslušnosti. Zbog položaja ušiju, ima dosta problema sa sluhom i tokom godina može da ogluvi.

2. Mađarski pulin

Mađarski pulin
Foto: therichest.com
Poznat je po tome što izgleda kao metla za pranje podova, njegova dlaka raste u obliku dredova i skoro je nemoguć za kupanje, osim ako ne želite da vam danima trči po kući mokar. Štene košta oko 800 dolara i može da teži do 16kg. Živi oko 14 godina. Ovaj pas je oprezan i inteligentan i često se koristi kao čuvar stada.

3. Američki jelenski hrt

Američki jelenski hrt
Foto: premiumcanin.com
Podseća na hijenu iz "Kralja lavova", ovaj pas više liči na divlju životinju, nego na nešto što biste želeli da pripitomite. Posebno je ružan jer mu dlaka raste neravnomerno i ima njušku kao vuk. Obično teži oko 36kg, visok je 76cm i živi oko 13 godina. Uprkos agresivnom izgledu, on je vrlo nežan i izgleda smelo za jednog ljubimca.

4. Peruanski Inka golokoži pas

Peruanski Inka golokoži pas
Foto: pinimg.com
On je jedan od onih pasa koji su toliko ružni, da je to slatko. Nema dlaku, često ima mrlje po telu i poneki čuperak bele ili sive dlake na vrhu glave - zbog čega izgleda kao smešni starac. Visok je 50cm, težak 9kg i živi oko 10 godina. Može se kupiti za 500 dolara po štenetu i poznat je po tome što je blag i nežan. Jedan je od najinteligentnijih pasa i vrlo je poslušan.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email