None
10 0 1 0

10 ubedljivo najružnijih rasa pasa od kojih će vam pripasti muka

Podeli
Životinje
Dejan K.
Životinje
Jun 21, 2016

Iako ovim psima fali lepota i slatkoća, oni to nadoknađuju svojom inteligencijom i blagom i nežnom naravi. Mnogi od navedenih pasa koriste se kao čuvari ili vodiči, zbog svojih odličnih sposobnosti.

1. Engleski bul-terijer

Engleski bul-terijer
Foto: therichest.com
Ova rasa je vrlo ružna i teško se može zaboraviti. Karakteriše ga glava u obliku jajeta i ovaj pas obično teži 18kg i visok je 55cm. U proseku živi 13 godina i štene košta u proseku oko 1.200 dolara. Poznat je po tome što je agresivan i zaštitnički nastrojen i idealan je za obuku poslušnosti. Zbog položaja ušiju, ima dosta problema sa sluhom i tokom godina može da ogluvi.

2. Mađarski pulin

Mađarski pulin
Foto: therichest.com
Poznat je po tome što izgleda kao metla za pranje podova, njegova dlaka raste u obliku dredova i skoro je nemoguć za kupanje, osim ako ne želite da vam danima trči po kući mokar. Štene košta oko 800 dolara i može da teži do 16kg. Živi oko 14 godina. Ovaj pas je oprezan i inteligentan i često se koristi kao čuvar stada.

3. Američki jelenski hrt

Američki jelenski hrt
Foto: premiumcanin.com
Podseća na hijenu iz "Kralja lavova", ovaj pas više liči na divlju životinju, nego na nešto što biste želeli da pripitomite. Posebno je ružan jer mu dlaka raste neravnomerno i ima njušku kao vuk. Obično teži oko 36kg, visok je 76cm i živi oko 13 godina. Uprkos agresivnom izgledu, on je vrlo nežan i izgleda smelo za jednog ljubimca.

4. Peruanski Inka golokoži pas

Peruanski Inka golokoži pas
Foto: pinimg.com
On je jedan od onih pasa koji su toliko ružni, da je to slatko. Nema dlaku, često ima mrlje po telu i poneki čuperak bele ili sive dlake na vrhu glave - zbog čega izgleda kao smešni starac. Visok je 50cm, težak 9kg i živi oko 10 godina. Može se kupiti za 500 dolara po štenetu i poznat je po tome što je blag i nežan. Jedan je od najinteligentnijih pasa i vrlo je poslušan.

5. Meksički golokoži pas

Meksički golokoži pas
Foto: therichest.com
Ova rasa je jedna od najružnijih i izgleda kao bezdlaka čivava. Ova rasa pasa je obično "ćelava", sa ponekom dlakom na licu. Živi u proseku 17 godina i težak je oko 7kg. Iako nije lep, on je nežan i druželjubiv. Ova rasa je sklona problemima kože zbog nedostatka dlake.

6. Napuljski mastif

Napuljski mastif
Foto: therichest.com
On je ogroman pas koji teži 59kg - kao odrasli čovek. Visok je 68cm i može da živi do 9 godina. Iako izgleda zastrašujuće, ovaj pas je veoma odan, nežan i pun ljubavi. Štene košta 1.200 dolara, ali njegovi problemi sa kukovima mogu vas koštati još više. Izgleda depresivno i zastrašujuće, ali je odličan porodični pas.

7. Bedlingtonski terijer

Bedlingtonski terijer
Foto: therichest.com
Ova rasa pasa izgleda vrlo čudno. Telo mu je potpuno savijeno pod uglom i njegova dlaka raste po veoma zanimljivom obrascu. Težak je 10kg, živi 12-13 godina i štene košta 1.500 dolara, da ne pominjemo zdravstvene probleme sa kojima može da se suoči. Bedlingtonski terijer je jedan od najređe vrste pasa.

8. Kineski kukmasti pas

Kineski kukmasti pas
Foto: therichest.com
Ovo je jedan od najružnijih pasa na svetu i već dugo vremena je predmet šale. Težak je 4,5kg, živi do 14 godina i štene košta 850 dolara. Nema zdravstvenih problema i često je razigran i blag. Neko bi platio i to, samo da bi ga video kako izgleda uživo.

9. Briselski grifon

Briselski grifon
Foto: therichest.com
Ova rasa ima čudne oči i lice, sa svilenkastom dugom dlakom. Teži 4,5kg i visok je 30cm, životnog veka oko 14 godina. Vredan je oko 700 dolara. Poznat je po svojoj opreznosti i razigranosti i odličnog je zdravlja.

10. Majmunski pinč (Afenpinč)

Majmunski pinč (Afenpinč)
Foto: therichest.com
On izgleda kao da je gurnuo šapu u utičnicu. Veoma je mali, teži samo 4kg, visok je 30cm. Ako ste ljubitelj filmova "Zvezdani ratovi" volećete ga jer izgleda kao Evok. U proseku štene košta 400 dolara i živi oko 13 godina. Uprkos svom mrzovoljnom licu, ovaj pas je poznat po tome što je izuzetno nežan.
Image source: therichest.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email