None
10 0 1 5

MOGU VAS ZARAZITI: Evo zašto ne bi trebalo da spavate zajedno sa svojim ljubimcima!

Podeli
Životinje
Mirka S.
Životinje
Dec 15, 2015

Vlasnici ljubimaca imaju tendeciju da gledaju na svoje četvoronožne prijatelje kao na članove porodice, pa nije ni čudo da krznene bebe dobijaju odličan ugođaj za spavanje.

Dobro razmislite pre nego što vam se ljubimac priljubi uz noge - time možda donosi više topline i ljubavi, ali vaš pas ili mačka verovatno kriju razne klice, bakterije ili bube. Ako dopuštate ljubimcu da spava zajedno sa vama, evo od čega možete biti u opasnosti.

Foto: sheknows.com

Kuga

Kuga
Foto: throughadogsear.com
Da, dobro ste pročitali. Kuga više ne hara ulicama Evrope, ali još uvek postoji i možete je dobiti od ljubimaca. Između 1977. i 1998. godine, 23 slučajeva ljudi koji su dobili kugu, imali su mačku u porodici. Nisu samo mačke te koje mogu da nas dovedu u opasnost, psi mogu da nose buve zarazene kugom.

Paraziti

Paraziti
Foto: apartmenttherapy.com
Paraziti, najčešće valjkasti crvi, česta su pojava kod pasa i mačaka. Uglavnom ovi paraziti polažu jaja u krznu naših ljubimaca i onda lako mogu završiti na tepisima ili posteljini.

Infekcije stafilokoke

Infekcije stafilokoke
Foto: myanimalgeneralhospital.blogspot.com
Svi znamo šta je ovo, zar ne? Infekcija izazvana bakterijama stafilokokama, uključujući i druge bolesti, mogu nastati prenošenjem bakterija sa životinja na ljude.

Druge bakterijske infekcije

Druge bakterijske infekcije
Foto: telegraph.co.uk
Cela priča oko toga da su usta vaših ljubimaca super čista nije ništa više od bajke, tvrde mnoga naučna istraživanja. U stvari, usta pasa i mačaka, kao i drugih mesoždera, puna su bakterija i pljuvačke koja može dovesti do ekstremnih oboljenja kod ljudi, uključujući meningitis i pastarelitis.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email