None
8 0 1 4

8 iznenađujućih činjenica o životinjama!

Podeli
Životinje
Jasmina G.
Životinje
Jan 09, 2016

Što više saznajemo o životinjama, to više uviđamo koliko su pune iznenađenja. Sada znamo da su nam životinje mnogo sličnije nego što smo mislili i da postoje određene stvari koje bismo i mi mogli od njih da naučimo.

Deljenje i saradnja

Deljenje i saradnja
Foto: peta.org
I slonovi i šimpanze sarađuju da bi došli do hrane – čak i čekaju druge ako ne stignu na vreme do izvora hrane. Takođe, jedan istraživač opisao je kako je jedan bonobo majmun udario ženku, a onda se pet drugih ženki zbog toga okomilo na njega.

Mnogi mužjaci preuzimaju očinsku ulogu

Mnogi mužjaci preuzimaju očinsku ulogu
Foto: peta.org
Iako neke životinje napuštaju svoje mlade, mužjaci pojedinih vrsta izuzetno su brižni roditelji. Mužjaci morskog konjića čak mogu i da zatrudne! Nakon što ženka položi jaja, mužjak ih oplođuje i inkubira, a onda na svet donosi mlade.

Pokazivanje žalosti

Pokazivanje žalosti
Foto: peta.org
Ljudi nisu jedini primati koji oplakuju smrt voljenih, obraćaju se prijateljima za pomoć, pa čak i gube volju za životom. Čitavi čoporovi vukova zajednički zavijaju u znak žaljenja za umrlima, a slonovi mrtvima ukazuju poštovanje tako što surlama dodiruju njihove lobanje i kljove.

Korišćenje alata

Korišćenje alata
Foto: peta.org
Ako umete s čekićem, znajte da niste jedini. Orangutani se odlično snalaze u pravljenju alata koji su im potrebni da bi nešto uradili, a divlji australijski delfini nekad koriste sunđere da bi izvadili ribe koje se skrivaju u pesku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email