None

8 iznenađujućih činjenica o životinjama!

Podeli
Životinje
Jasmina G.
Životinje
Jan 09, 2016

Što više saznajemo o životinjama, to više uviđamo koliko su pune iznenađenja. Sada znamo da su nam životinje mnogo sličnije nego što smo mislili i da postoje određene stvari koje bismo i mi mogli od njih da naučimo.

Deljenje i saradnja

Deljenje i saradnja
I slonovi i šimpanze sarađuju da bi došli do hrane – čak i čekaju druge ako ne stignu na vreme do izvora hrane. Takođe, jedan istraživač opisao je kako je jedan bonobo majmun udario ženku, a onda se pet drugih ženki zbog toga okomilo na njega.

Mnogi mužjaci preuzimaju očinsku ulogu

Mnogi mužjaci preuzimaju očinsku ulogu
Iako neke životinje napuštaju svoje mlade, mužjaci pojedinih vrsta izuzetno su brižni roditelji. Mužjaci morskog konjića čak mogu i da zatrudne! Nakon što ženka položi jaja, mužjak ih oplođuje i inkubira, a onda na svet donosi mlade.

Pokazivanje žalosti

Pokazivanje žalosti
Ljudi nisu jedini primati koji oplakuju smrt voljenih, obraćaju se prijateljima za pomoć, pa čak i gube volju za životom. Čitavi čoporovi vukova zajednički zavijaju u znak žaljenja za umrlima, a slonovi mrtvima ukazuju poštovanje tako što surlama dodiruju njihove lobanje i kljove.

Korišćenje alata

Korišćenje alata
Ako umete s čekićem, znajte da niste jedini. Orangutani se odlično snalaze u pravljenju alata koji su im potrebni da bi nešto uradili, a divlji australijski delfini nekad koriste sunđere da bi izvadili ribe koje se skrivaju u pesku.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email