None
10 0 1 5

10 najužasnijih paukova sa naše planete

Podeli
Životinje
Milos R.
Životinje
Jan 11, 2016

Pošto poznajemo dosta ljudi koji se boje paukova, odlučili smo da objavimo listu najužasnijih paukova na svetu. Nemojte se plašiti, na svu sreću, nema ih na našim prostorima...

1. Sidnejski dupljaš

Sidnejski dupljaš
Foto: ilyke.com
Sidnejski dupljaš je pauk koji se na sreću nalazi samo u Australiji. Jedan ugriz mužijaka ove vrste fatalan je za odraslog čoveka, tako da se pazite ukoliko živite u Australiji.

2. Pauk Golijat

Pauk Golijat
Foto: ilyke.com
Ova vrsta nije smrtonosna za ljudska bića, ali to ne menja jednostavnu činjenicu da su ogromni, odvratni i zastrašujući. Ovaj pauk je najveći i najteži na svetu.

3. "Pauk iz cevi"

"Pauk iz cevi"
Foto: ilyke.com
Za ovu vrstu se zna da imaju par besnih nogu koje su okrenete ka njihovom čelu, za razliku od većine drugih paukova. Naučnici ne znaju zašto ove male zveri žive u cevi, ali im se izgleda tako sviđa...

4. Brazilski pauk lutalica

Brazilski pauk lutalica
Foto: ilyke.com
Brazilski pauk lutalica je još jedan zastrašujuće veliki pauk sa fatalnim ujedom. Ova vrsta je poznata po tome što su vrlo agresivni i nemaju problem da jure i napadaju plen koji je mnogo veći od njih - uključujući i ljude.

5. Pauk poklopac

Pauk poklopac
Foto: ilyke.com
Pauk poklopac je jedna od najtajanstvenijih vrsta paukova. Oni kopaju svoje rupe sa paučinom i čekaju na površini da vide ko je dovoljno glup da se približi.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email