None
6 0 1 0

IMATE HIPERAKTIVNOG PSA? Pogledajte kako da ga smirite!

Podeli
Životinje
Mira M.
Životinje
Nov 10, 2015

Svi psi su rodjeni jednaki, ali neki psi su jednostavno aktviniji od drugih. Ako vaš pas izgleda hiperaktivan - problem verovatno potiče od dosade ili nedostatka stimulacije.

Foto: (fokuzz.com
Dakle, u cilju rešavanja problema hiperaktivnosti, važno je pronaći način da se energija psa pravilno usmeri u toku dana.

Ignorisanje hiperaktivnog ponašanja

Psi traže vašu pažnju! Obraćanjem pažnje na hiperaktivnost psa, vi zapravo podstičete problem u ponašanju koji pokušavate da eliminišete. Sledeći put kada pas skače na vas ili vas gricka i štipa, probajte da ga ne dodirujete, ne govorite mu ništa, bez kontakta očima. Možda ćete biti iznenađeni koliko se brzo pas umiri.

Postavite psu zadatak

Ukoliko pas ima zadatak na koji može da se fokusira, na to će i usmeriti trošenje energije. Hiperaktivnost kod pasa može nastati kako iz psiholoških potreba, tako i iz fizičkih. Postavljajući psu zadatak, vi umanjujete njegovo hiperaktivno ponašanje i preusmeravate tu energiju na nešto drugo. Vaš pas će biti fokusiran, na primer, na aportiranje loptice, kanapa ili na pronalaženje skrivenih predmeta.

Izvedite psa u duge šetnje

Ako vaš pas ima mnogo neutrošene energiju, duge šetnje su još jedan odličan način da se energija preusmeri tamo gde želite. Nije dovoljno da takvog psa izvedete napolje, tri puta dnevno po petnaest minuta-pola sata, već je neophodno da ga šetate brzim hodom na povocu, minimum dva puta dnevno 45 do 60 minuta. Kada utroši energiju, vaš pas će biti prijatno iscrpljen da bi ponovo skakao.

Proverite svoju energiju

Vaš pas je ogledalo vas. Vaša energija odražavaće se na psa. Da li ste u mirnom i asertivnom stanju? Da li zračite samopouzdanjem vođe čopora? Da li vas lako iznervira neki komentar ili ste opterećeni brigama na poslu? Nervoza ili anksioznost se odražavaju i na govor tela ili tonalitet glasa, a samim tim može da utiče na energiju vašeg psa. Zato budite “vođa čopora” i ponašajte se u skladu sa raspoloženjem.

Isprobajte aromaterapiju

Ne zaboravite da psi doživljavaju svet oko sebe prvenstveno putem čula mirisa! Baš kao što miris lavande opušta nas, može delovati veoma umirujuće i na vašeg ljubimca. Eksperimentišite sa aromatičnim uljima i saznajte koji miris najviše prija i umiruje vašeg psa...
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email