None
15 0 1 0

DRŽITE SE ŠTO DALJE ON NJIH: 15 najjezivijih životinja na svetu!

Podeli
Životinje
Jasna S.
Životinje
Jan 02, 2016

Ko kažu da na internetu ima mesta samo za slatke kuce i mace? Uverićemo vas da ipak nije tako time što ćemo vam pokazati listu najstrašnijih životinja na svetu.

Azijski morski grgeč

Azijski morski grgeč
Foto: nationalgeographic.com
Predstavljamo vam Azijskog morskog grgeča. Ne možemo tačno da kaženo šta je ono što čini ovo vodeno stvorenje, koje pliva u Pacifiku Azije, tako jezivim. Da li je to njegova veličina ili likom podseća na ljudsko biće. Zamislite da sretnete nešto ovako dok ronite...

Satanski tropski gušter

Satanski tropski gušter
Foto: dailymail.co.uk
Time što su ovoj životinji dali ime "satanski"naterali su nas da pomislimo da je to jedan gadni mali prevarant. Ali, to zapravo nije slučaj. Ovi mali tropski gušteri vam ne mogu nauditi... Ipak, to ne znači da ne mogu da vas uplaše.

Kutulu larva

Kutulu larva
Foto: bogleech.com
Ove životinje su dobile ime na osnovu horor priče "Poziv Kutulua". Ako ne želite da ih vidite, onda se trudite da izbegavate sva dna okeana na svetu. Oni su svuda!

Golijat tigar riba

Golijat tigar riba
Foto: animalplanet.com
Zamislite da uživate u lepoj ležernoj vožnji niz Kongo. Uživate u pogledu i zvukovima jedne od najpoznatijih reka na svetu. U potpunom ste miru... Šta bi moglo da krene naopako? Riba! Golijat tigar riba koja je poznata po velikim zubima i agresivnosti.

Riba vuk

Riba vuk
Foto: otilibrary.com
Hajde da pogledamo još neko gadno vodeno stvorenje. Za razliku od Golijat tigar ribe, ova se drži okeana. Da li vidite ove oštre zube? Pa, otuda i ime. Njima se služi kako bi uhvatila i pojela plen. Takođe imaju sposobnost da stvaraju sami sebi neku vrstu antifriza koji im omogućava da žive u dubokim hladnim okeanima.

Medvedi. Svih vrsta!

Medvedi. Svih vrsta!
Grizli? Polarni medved? Svi su podjednako zastrašujući. Iako smo se kao mali igrali sa malim, plišanim verzijama medveda, ne možemo da poreknemo da su veoma zastrašujući.

Moljac pudla

Moljac pudla
Zar vam se ne sviđa kako zvuči ime? Moljac pudla... Skoro pa zvuči slatko! Ali, suočimo se sa činjenicama. Samo pogledajte tu monstruoznost. Ne postoji ništa slatko i umiljato kod Moljac pudle.

Gusenični jastog moljac

Gusenični jastog moljac
Foto: creepyanimals.com
Zgadio vam se prethodni, zar ne? Kako nazvati insekta koji je polu jastog, polu moljac i polu gusenica? Pa, nazvaćemo ga Gusenični jastog moljac, naravno! Po bilo kojim kriterijumima oni su bezopasni, ali to ne znači da želimo da ih sretnemo.

Pauci! Sve vrste paukova!

Pauci! Sve vrste paukova!
Foto: express.co.uk
Znamo da svi mrze paukove, zato smo odlučili da ne prikazujemo neku posebnu vrstu. Ali, ne možemo da imamo listu najstrašnijih životinja na svetu, a da ne spomenemo paukove.

Marabu roda

Marabu roda
Foto: creepyanimals.com
Kada ste bili mali i kada ste želeli da znate odakle dolaze bebe, vaši roditelji su vam sigurno pomenuli da su vas donele rode! Dobro je da vam nisu rekli da ih donose Marabu rode, jer inače ne bi mogli da spavate.

Slepi miš sa nosem kao cevka

Slepi miš sa nosem kao cevka
Foto: snipview.com
Kada su u pitanju leteće životinje, postoje nekoliko vrsta koje plaše više nego slepi miševi. Jedan od zastrašujućih je sigurno slepi miš sa nosem kao cevka. Samo ga pogledajte! Izgleda kao đavo koji je zauzeo formu slepog miša. Možete ih pronaći počev od Filipina sve do Australije.

Golo slepo kuče

Golo slepo kuče
Postoje ljudi koji misle da su bezdlake mačke čudne... Ako ste jedni od njih verovatno ćete se zaprepastiti ovim primerkom golog slepog kučeta.

Nabrana ajkula

Nabrana ajkula
Foto: telegraph.co.uk
S obzirom na veliki broj stvorenja koje ste pogledali do sada, možda ste došli do jednog vrlo jednostavnog zaključak: izbegavaćete duboka područja okeana do kraja vaših života. Predstavljamo vam Naboranu ajkulu koja voli da se kreće u najdubljim delovima okeana. Oni zapravo imaju igle umesto zuba i gutaju sve što može da im stane u usta. Gadno!

Kokos kraba

Kokos kraba
Foto: creepyanimals.com
Dakle, odlučili ste da ćete se kloniti od dna okeana. Najbolje je da ostanete na plaži, zar ne? Pa i nije baš tako. I tu mogu da se nađu neka zastrašujuća stvorenja. Na primer Kokos krabe! Pitate se zašto kokos? Nije zato što su velike, već zato što su njihove hvataljke toliko jake da mogu da otvore kokosov orah.

Ljudi

Ljudi
Foto: goodnerdbadnerd.com
Ako želite da pravite listu najstrašnijih životinja na svetu, onda očigledno morate da uključite i vrhovnog predatora. Da li znate ko je to? To smo svi mi! Kada malo bolje pogledate veća je verovatnoća da vas ubije čovek, nego bilo koja životinja sa ove liste. Zato se pazite!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email