None
10 0 1 0

MUTANTI IZ MRAČNIH DUBINA: 10 zastrašujućih vodenih stvorenja od kojih će vam se dići kosa na glavi

Podeli
Životinje
Milos R.
Životinje
Dec 01, 2015

Ribe se generalno smatraju za jedne od najboljih stvorenja u prirodi, ali postoje i neke čudne ribe koje izgledaju zaista strašno. Najgore kod ovih riba je što imaju određene fizičke karakteristike kao što su na primer ovce, papagaj, aligator, itd. Neke od ovih riba imaju i ljudske karakteristike oštrih zuba. Pogledajte kolekciju 10 bizarnih riba.

1. Riba sa oblikom ovčije glave

Riba sa oblikom ovčije glave
Ona ima nekoliko redova zuba, nalegnutih jedni na druge. One su sposobne da konzumiraju široku paletu hrane, baš kao i ljudi. Takođe, ukus ove ribe je mnogo bolji od drugih riba. Nije još jasno zašto je riba nazvana baš po ovci, ali je na kraju prihvaćen taj naziv jer zubi podsećaju na ovčije.

2. Papagaj riba

Papagaj riba
Njeni zubi nisu slični našim. Njeni zubi su poređani i nagomilani na spoljašnjoj površini vilice, poput mozaika, formirajući usta kao kljun papagaja.

3. Promachoteuthis Sulcus

Promachoteuthis Sulcus
Ova vrsta je retka i nedavno je otkrivena. Najpoznatija je po ustima koja podsećaju na čovekova.

4. Vegetarijanska pirana - Pacu

Vegetarijanska pirana - Pacu
Za ovu ribu se misli da potiče iz Južne Amerike. Spada u rod pirana, ali se hrani biljkama, tako da spada više u one "vegetarijanske ribe", mada se zna da ponekad mogu pojesti i druge ribe, ali retko. Pacu ima pravougaone i ravne zube, slične ljudskima.

5. Golijat Tigar riba

Golijat Tigar riba
Proždrljivica slatkovodnih riba u Africi. Usta ovog žutookog čudovišta prekrvena su zubima oštrim k'o očnjaci, dugih preko 5cm.

6. Ova mutant riba razvila je ukus za ljudsko meso, i počinila masovna ubistva u Indiji

Ova mutant riba razvila je ukus za ljudsko meso, i počinila masovna ubistva u Indiji
Sedam metara duga riba pripada porodici soma. Kali reka (Indija) je bila fatalna meta serijskih napada na ljude između 1998. i 2007. godine.

7. Velika Barakuda

Velika Barakuda
Velika Barakuta je vrlo lukava riba. Ima velike zube skoro 8 cm i veoma moćne čeljusti. Mogu dostići i do 6 metara dužine, a mogu biti teške i preko 100 kilograma.

8. Velški som

Velški som
Ubica demonskog pogleda može da naraste i do 13 metara dužine i težiti preko 400 kilograma. Ona ima ogromnu vilicu sa oštrim zubima.

9. Član iz porodice štuka

Član iz porodice štuka
Riba raste do dužine od 17 cm, a težina zna da iznosi i do 80 kilograma. Ima usta puna bodeža i lako ubija.

10. Aligator riba

Aligator riba
Ovaj monstrum ima dužinu preko 10 metara i težak je oko 400 kilograma. Podseća na aligatora sa svojim ogromnim razmerama čeljusti, oštrima kao bodež.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email