None
10 0 1 0

BIZARNE ŽIVOTINJSKE TRUDNOĆE: 10 životinja čije trudnoće izgledaju potpuno nestvarno

Podeli
Životinje
Maki S.
Životinje
Jul 29, 2015

Ko bi ikada rekli da ćemo biti ljubomorni na oposume... Stvarno je teško poverovati da su ove životinje baš toliko čudne i izuzetne!

#1

Trudnoća kod slonova traje do 23 meseci i to je najduži period trudnoće u poređenju sa svim ostalim kopnenim životinjama. Njihove bebe takođe imaju najveći kilažu od svih ostalih kopnenih novoređenčadi sa oko 100 kg u proseku.

#2

Delfinska trudnoća traje oko godinu dana. Majke su pred kraj trudnoće do 50% teže nego pre trudnoće.

#3

Dok hobotnice tehnički ne rađajaju, njihov proces reprodukcije je i dalje prilično neverovatan. Muške hobotnice obezbeđuju pakete sa semenom a ženke te pakete čuvaju dok ne postanu spremne da oplode svojih 200 hiljada jaja koje su prethodno stvorile. Posle polaganja jaja, ona ostaje blizu njih da bih ih hranila i štitila.

#4

Šimpanze su slične ljudima u mnogim stvarima uključujući i rađanje. Bebe šimpanze se rađaju okrenute od svojih majki što je navelo antropologe da odbace ideju da je ljudima potrebna unikatna pomoć tokom rađanja.

#5

Kao i medvedi, oklopnici mogu takođe da odlože svoju trudnoću dok se svi uslovi ne poklope. Trudnoća traje samo 4 meseca ali se bebe najčešće rađaju oko 8 meseci od začeća.

#6

Nije baš 101 dalmatinac, ali Ginisov rekord za najviše rođenih kučića tokom jedne trudnoće se dogodio 2004. godine kada je ženka Napuljskog mastifa okotila 24 kučića.

#7

Oposumima je najlakše. Njihove trudnoće traju samo 14 dana. Oni mogu da nose svoje bebe svuda u svojim torbama 2 do 3 meseca posle rođenja.

#8

Zamorci imaju najkraći biološki sat u životinjskom carstvu i u stanju su da zatrudne za samo 4 nedelje starosti.

#9

Kod morskih konjića sve zaviti od tate. Ženke daju neoplođena jaja muškim konjićima koji ih štite nekoliko nedelja da bi oni zatim porodili od 5 do 1500 malih potomaka sa prosekom od 200.

#10

Ispod vode, nabrane ajkule premašuju slonovski rekord u dužini trudnoće sa zapanjujućih 3 i po godine!
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email