None
15 0 1 10

15 stvari kojima nikako ne bi trebalo hraniti psa

Podeli
Životinje
Dragana P.
Životinje
Mar 22, 2016

Većina ljudi koji imaju pse znaju da čokolada nije dobra za njih. Da li ste znali da postoje začini i hrana koja im je podjednako štetna? Znamo da ne možete da odolite kada vas tužno gleda, ali ovo je za njihovo dobro.

1. Pseći metabolizam

Pseći metabolizam
Foto: ilyke.co
Hrana koja je savršeno dobra za ljudsku ishranu, može biti toksična, čak otrovna za vašeg ljubimca. Psi imaju potpuno drugačiji metabolizam. Postoji dosta ljudske hrane koja je opasna za pse, neka sa ove liste će vas iznenaditi.

2. Masnoća i kuvane kosti

Masnoća i kuvane kosti
Foto: ilyke.co
Kada su u pitanju kuvane kosti, opasnost leži u tome jer se lako lome. Sveže i nekuvane su odlične za vašeg psa, pogotovo za njegove zube. Masnoća od kuvanog mesa je opasna po pankreas vašeg ljubimca. Iako deluje kao najprirodnija stvar dati psu kosku, nemojte kuvanu jer se može ugušiti.

3. Biljka paradajza

Biljka paradajza
Foto: ilyke.co
Dok sam plod može biti dobar za vašeg psa, biljka je toksična. zeleni paradajz ili biljka može da napravi gastrološke probleme. Posebno je opasna za male pse.

4. Semenke u jabuci

Semenke u jabuci
Foto: ilyke.co
Semenke jabuke su otrovne, one u sebi imaju amigdlin, koji oslobađa cijanid kada se proguta. Problem se javlja ako pas pojede puno semenki i hemikalija uđe u krvotok. Iako je potrebna stvarno velika količina kako bi se otrovao, ipak se potrudite da je očistite pre nego li je date svom psu.

5. Alkohol

Alkohol
Foto: ilyke.co
Bilo koja vrsta alkohola nije dobra za vašeg psa! Alkohol ima isto dejstvo na jetru i mozak psa kao što ima na ljudski. Alkohol ne samo da može da napije vašeg ljubimca, već ga može poslati u komu ili smrt.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email