None
10 0 1 6

10 stvari koje NIKAKO ne smete da radite tokom onih dana ako ne želite da uništite svoju plodnost i zdravlje

Podeli
Zdravlje
Sanja O.
Zdravlje
Oct 10, 2016

Olakšajte sebi bolove i loše raspoloženje nekim od ovih vrlo korisnih saveta koji vam sa lakoćom mogu pomoći da se osećate dobro i onda kada imate menstruaciju.

1. Depilacija voskom

Depilacija voskom
Foto: thatviralfeed.com
Prema jednoj studiji, žene mogu doživeti više bola kada imaju menstruaciju i ovo se dešava zbog viška nivoa estrogena i hormonskih promena. Dakle, i vosak može biti razlog za zabrinutost. Ne planirajte depilaciju nekoliko dana pre i tokom menstrualnog ciklusa.

2. Gledanje depresivnih filmova

Gledanje depresivnih filmova
Foto: thatviralfeed.com
Zbog hormonskih promena, raspoloženje se menja vrlo često. Tada možete da doživite sreću, tugu, bes i nesigurnost u roku od nekoliko minuta. Tokom ovog perioda vrlo ste emotivni i zato je bolje da izbegavate tužne i depresivne filmove.

3. Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan

Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan
Foto: thatviralfeed.com
Kada ste na poslu ceo dan, samo želite da što pre završite i odete kući. Ipak, kompromis sa higijenom nije dobra ideja. Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan može da izazove pojavu bakterija i osipa, neprijatan miris, a može dovesti i do mnogo ozbiljnijih problema, kao što je toksični šok, povezan sa upotrebom tampona.

4. Konzumiranje mlečnih proizvoda

Konzumiranje mlečnih proizvoda
Foto: quoracdn.net
Kalcijum je odličan za menstrualne bolove, ali mlečni proizvodi deluju suprotno. Mleko, sir i jogurt treba konzumirati umereno ili čak ne konzumirati uopšte, jer sadrži arahidonsku kiselinu, koja može da izazove grčeve. Umesto toga, popijte po čašu bademovog mleka.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email