None
10 0 1 0

10 stvari koje NIKAKO ne smete da radite tokom onih dana ako ne želite da uništite svoju plodnost i zdravlje

Podeli
Zdravlje
Sanja O.
Zdravlje
Oct 10, 2016

Olakšajte sebi bolove i loše raspoloženje nekim od ovih vrlo korisnih saveta koji vam sa lakoćom mogu pomoći da se osećate dobro i onda kada imate menstruaciju.

1. Depilacija voskom

Depilacija voskom
Foto: thatviralfeed.com
Prema jednoj studiji, žene mogu doživeti više bola kada imaju menstruaciju i ovo se dešava zbog viška nivoa estrogena i hormonskih promena. Dakle, i vosak može biti razlog za zabrinutost. Ne planirajte depilaciju nekoliko dana pre i tokom menstrualnog ciklusa.

2. Gledanje depresivnih filmova

Gledanje depresivnih filmova
Foto: thatviralfeed.com
Zbog hormonskih promena, raspoloženje se menja vrlo često. Tada možete da doživite sreću, tugu, bes i nesigurnost u roku od nekoliko minuta. Tokom ovog perioda vrlo ste emotivni i zato je bolje da izbegavate tužne i depresivne filmove.

3. Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan

Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan
Foto: thatviralfeed.com
Kada ste na poslu ceo dan, samo želite da što pre završite i odete kući. Ipak, kompromis sa higijenom nije dobra ideja. Nošenje istog uloška ili tampona ceo dan može da izazove pojavu bakterija i osipa, neprijatan miris, a može dovesti i do mnogo ozbiljnijih problema, kao što je toksični šok, povezan sa upotrebom tampona.

4. Konzumiranje mlečnih proizvoda

Konzumiranje mlečnih proizvoda
Foto: quoracdn.net
Kalcijum je odličan za menstrualne bolove, ali mlečni proizvodi deluju suprotno. Mleko, sir i jogurt treba konzumirati umereno ili čak ne konzumirati uopšte, jer sadrži arahidonsku kiselinu, koja može da izazove grčeve. Umesto toga, popijte po čašu bademovog mleka.

5. Vežbanje

Vežbanje
Foto: womansday.com
Ako budete vežbali, samo ćete se osećati naduveno, bolno i rizikovaćete da vam se pojave mrlje na trenerci. Nema potrebe da se naprežete ukoliko se zaista ne osećate dobro. Spasite sebe nevolje i sačekajte nedelju dana.

6. Slane grickalice

Slane grickalice
Foto: thefitindian.com
Svako želi da se opusti na kraju dana uz malo čipsa ili slanih grickalica. Ipak, stručnjaci ovo ne savetuju jer se od toga možete osećati naduveno. Uživajte u zdravim stvarima kao što su voće i povrće, koji su puni vitamina i minerala.

7. Sedenje uopšteno

Sedenje uopšteno
Foto: whstatic.com
Ključ je u ležanju, ne sedenju, jer ćete se osećati mnogo bolje. Možete ležati na kauču dok gledate TV, ležite u kadi dok se kupate ili ležite u krevetu. Sedenje i hodanje nije uvek prijatno tokom menstruacije.

8. Pretvaranje da se ništa ne dešava

Pretvaranje da se ništa ne dešava
Foto: thatviralfeed.com
Kada imate menstruaciju, a pretvarate se da nemate, ponašanje vam je veoma čudno. Ljudi bi pomislili da nešto nije u redu sa vama. Ne pretvarajte se da ste dobro ako niste.

9. Odlazak na spavanje bez tampona ili uloška

Odlazak na spavanje bez tampona ili uloška
Foto: thatviralfeed.com
Ovako bi vam samo bila uprljana posteljina i noć bi se pretvorila u nered. Ako vam je neprijatno da spavate sa tamponom ili uloškom, nađite alternativu, ali nikada ne idite u krevet bez njih.

10. Bele pantalone

Bele pantalone
Foto: thatviralfeed.com
Možda su vam svetle pantalone omiljene, ali nikako nisu dobar izbor kada imate menstruaciju, jer vam se mogu slučajno ostati fleke. U ovom periodu ih izbegavajte.
Image source: thatviralfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email