None
10 0 1 6

Vaša kosa može vam otkriti da neka od ovih smrtonosnih bolesti razara vaše telo

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Nov 03, 2016

Kada je reč o kosi, većina nas je samo opere, stilizuje i nada se da izgleda lepo. Vaša kosa pokazuje drugima kakva vam je ličnost i kakav stil volite. Međutim, kosa može da otkrije mnogo o vašem zdravlju.

1. Suva i tanka kosa

Suva i tanka kosa
Foto: webmd.com
Suva kosa je obično takva zbog sušenja fenom, farbanja ili plivanja u bazenima. Takođe može biti znak da imate problem sa štitnom žlezdom, poznatom kao hipotiroidizam. Drugi znakovi za hipotiroidizam mogu biti dobijanje telesne mase, umor i slab rad srca. Posetite doktora ako mislite da imate ove simptome.

2. Plikovi na koži glave

Plikovi na koži glave
Foto: providr.com
Ovo je verovatno psorijaza. Ako patite od autoimunog poremećaja, postoje veće šanse da vam se ovo desi. Posetite dermatologa kako biste izlečili kožu glave.

3. Tanka kosa i opadanje

Tanka kosa i opadanje
Foto: providr.com
Iako je normalno da dnevno izgubimo od 100 do 150 vlasi kose, gubitak koji je veći od toga može da označava više simptoma, od dijabetesa do stresa. Gubitak kose može biti sporedni efekat nekih lekova. Posetite doktora.

4. Ćelavost

Ćelavost
Foto: hairlosshelp101.com
Ćelavost je obično privremena, ali ako se nastavi, onda može postojati ozbiljniji problem sa vašim hormonima. Gubitak kose može biti nasledan, tako da možete i vi naslediti ako je neko od vaše porodice ćelav.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email