None
10 0 1 0

Kada se probudite kasno noću da odete u kupatilo, obavezno držite jedno oko zatvoreno - razlog zašto će vas oduševiti!

Podeli
Zdravlje
Helena S.
Zdravlje
Aug 26, 2016

Isprobajte ove super trikove ljudskog tela i budite iznenađeni na šta je sve spremno da uradi!

1. Kada želite da zaspite nakon što se probudite

Kada želite da zaspite nakon što se probudite
Foto: heartti.com
Da li vam se ovo dešavalo da u sred noći odete do kupatila i da se vratite u krevet neispavani? Pokušajte da odete do kupatila sa jednim zatvorenim okom, jer ako su vam oba otvorena, mozak će misliti da je dan i biće vam teže da ponovo zaspite.

2. Razmrdajte utrnule udove

Razmrdajte utrnule udove
Foto: sbortho.com
Da li s vremena na vreme osetite kao da vas bocka hiljadu iglica po telu? To je zato što vam je ponestalo kiseonika. Sledeći put nemojte da jurite okolo kako biste ih vratili u normalu, već istežite vrat ka napred i nazad.

3. Kada mislite da vas se neko setio

Kada mislite da vas se neko setio
Foto: wordpress.com
Štucanje se uzima kao znak da neko misli na vas, ali ovo se dešava samo zato što vazduh biva zarobljen u predelu gde prolazi vazduh, kao i od previše gutanja vazduha. Kako bi vas ovo prošlo, otvorite usta i progutajte.

4. Kada ne možete da zadržite suze

Kada ne možete da zadržite suze
Foto: bloggersarena.com
Biti emotivan nije loše, ali je i neprijatno kada u nekim situacijama ne možete da sprečite suze. Evo koristnog trika: zagledajte se u neki predmet i zatim nabrojte sve boje u glavi koje poseduje, kako biste se fokusirali na nešto drugo.

5. Kada vam se zamrzne mozak

Kada vam se zamrzne mozak
Foto: imtalking.org
Kada pojedete svoj omiljeni ledeni dezert prebrzo i osetite probadajući bol u glavi. To je mozak koji "javlja" da nema dovoljno toplote. Ugrejte usta i vrh usta svojim jezikom.

6. Samo lagano

Samo lagano
Foto: 949thewolfpack.com
Neki od vas se možda plaše da progutaju pilulu kako se ne bi zadavili njom. Ali probajte ovo sledeći put - stavite tabletu u usta, uzmite gutljaj vode i nagnite glavu ka napred.

7. Vucite uvo protiv glavobolje

Vucite uvo protiv glavobolje
Foto: pksafety.com
Masiranje može da ublaži glavobolju, ali postoji još jedna metoda. Pokušajte da vučete uvo kada budete osetili da počinje da vas boli glava, jer će ovo pružiti olakšanje. Na ovaj način ćete prebaciti slepoočnu kost dovoljno da u nju uđe sveža cerebralna kičmena tečnost i da očisti područje.

8. Sprečite kijanje

Sprečite kijanje
Foto: digitaljournal.com
Da biste sprečili kijanje u nezgodno vreme, zatvorite usta i pokušajte da prislonite čvrsto svoj jezik odmah iza zuba. Ne postoji ništa što vas više nervira od ovoga i kada vas golica.

9. Držite dah duže

Držite dah duže
Foto: whstatic.com
Prvo je potrebno da izvedete hiperventilaciju - uzimanjem nekoliko dubokih udisaja u kratkom periodu, kako biste prevarili telo misleći da ima veći dotok kiseonika, koji vam daje više vremena pre nego što vam ponestane vazduha i mozak krene da "paniči".

10. Oslobodite se straha

Oslobodite se straha
Foto: todaysparent.com
Skoro svaka osoba na svetu ima paranoju od igle, ali imamo jedan trik za vas. Potrebno je da kašljete nakon što budete osetili bol. To može biti zbog ometanja ili telesne temperature.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email