None
12 0 1 8

Ako ujutru primetite da vam kosa opada tokom spavanja, to znači da pravite ove užasne greške koje vam uništavaju izgled i zdravlje

Podeli
Zdravlje
Lana L.
Zdravlje
Nov 07, 2016

Nisu svi ljudi rođeni sa zdravom i lepom kosom i za to postoji dobar razlog. Svakome opada kosa svakodnevno i to je deo prirodnog ciklusa rasta. Ipak, ako ovo postane učestalo i primetno, možda je vreme da potražite stručnu pomoć.

1. "Prvi razlog zbog kojeg vam opada kosa je zato što koristite plastični češalj", kaže dermatolog Rebeka Kazin. "Ovakve neprirodne četke mogu da budu agresivne prema vašoj kosi i koži glave. Prirodni češalj će vam pomoći da smanjite štetu"

"Prvi razlog zbog kojeg vam opada kosa je zato što koristite plastični češalj", kaže dermatolog Rebeka Kazin. "Ovakve neprirodne četke mogu da budu agresivne prema vašoj kosi i koži glave. Prirodni češalj će vam pomoći da smanjite štetu"
Foto: aliexpress.com

2. "Može da vam opada kosa ako ne koristite regenerator, jer on pomaže da povratite prirodna ulja koja se gube na glavi tokom pranja kose", objašnjava. "Hranljivi regeneratori pomažu da vam kosa ojača i bude mekanija"

"Može da vam opada kosa ako ne koristite regenerator, jer on pomaže da povratite prirodna ulja koja se gube na glavi tokom pranja kose", objašnjava. "Hranljivi regeneratori pomažu da vam kosa ojača i bude mekanija"
Foto: stylecraze.com

3. "Previše preparata za stilizovanje kose može da izazove opadanje kose", kaže doktor Robert Dorin". "Naša dnevna rutina i tretman kose izaziva opadanje. Iako uglavnom zbog ovoga kosa puca, ona može da ubije folikule ako se radi u kontinuitetu"

"Previše preparata za stilizovanje kose može da izazove opadanje kose", kaže doktor Robert Dorin". "Naša dnevna rutina i tretman kose izaziva opadanje. Iako uglavnom zbog ovoga kosa puca, ona može da ubije folikule ako se radi u kontinuitetu"
Foto: youtube.com

4. "Još jedan razlog za opadanje je češljanje mokre kose. Kada je mokra ona je najosetljivija", kaže doktor Dorin. "Češljanje mokre kose i feniranje je najgora stvar za kosu". On savetuje da češljate kosu pre pranja i da je nakon toga samo natapkate mekanim peškirom

"Još jedan razlog za opadanje je češljanje mokre kose. Kada je mokra ona je najosetljivija", kaže doktor Dorin. "Češljanje mokre kose i feniranje je najgora stvar za kosu". On savetuje da češljate kosu pre pranja i da je nakon toga samo natapkate mekanim peškirom
Foto: webmd.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email