None
9 0 1 0

9 ljigavih stvari koje se šunjaju u vašem krevetu tokom svake noći

Podeli
Zdravlje
Milica R.
Zdravlje
Mar 18, 2016

Najbezbedniji smo u krevetu, naravno, kada smo pokriveni do grla. Tada nam niko ništa ne može. Ili možda i nije baš tako?

1. Vaške

Vaške
Foto: ilyke.co
Vaške se šunjaju oko kreveta, i noću se hrane tvojom krvlju. Možete videti ovde vašku koja se hrani krvlju. Poznato je da su vaške jedni od prenosioca tifusa.

2. Otrovni gasovi

Otrovni gasovi
Foto: ilyke.co
Ne mislimo na te gasove na koje ste vi pomislili. Sintetika u posteljini ume da proizvede opsne gasove koji izazivaju migrene, pa i kancer.

3. Gljivice

Gljivice
Foto: ilyke.co
Postoji nekoliko vrsta gljivica koje se mogu ušunjati u tvoj krevet. U ostalom u krevetu je ovek neka količina vlage koja dozvoljava pojavu gljivica. Jedna, posebno opasna vrsta, gljivica aspegillus fumigatus napada ljude sa lošim imunim sistemom i stvara ozbiljne neurološke probleme.

4. Mravi

Mravi
Foto: ilyke.co
Da, mravi obožavaju krevete i s vremena na vreme ih u potpunosti okupiraju. Odmah reagujte čim ih vidite, pogotovo žute mrave koji se pojavljuju iz drvenarije.

5. Ešerihija

Ešerihija
Foto: ilyke.co
Obično ešerihiju koli povezujemo sa slabo pečenim mesom ili sa restoranima sa lošom higijenom, ali je ima i u ćoškovima i pukotinama, kao i u jastucima.

6. Stenice

Stenice
Foto: ilyke.co
Sigurno ste već čuli za njih. Oni se nastanjuju u tvom krevetu i noću se hrane tvojom krvlju. Veoma su otporne. Mogu da žive bez hranjenja i nekoliko meseci.

7. Grinje

Grinje
Foto: ilyke.co
Da li ste znali da su bilo kom trenutku, u tvom dušeku milioni grinja? One se stalno množe i tokom godina taloženja dušek od njih dobija na težini. Grinje izazivaju probleme sa astmom.

8. Znoj

Znoj
Foto: ilyke.co
Ovo se šunja oko kreveta, ali je definitivno prisutan. Ljudi na godišnjem nivo izbace litre i litre znoja na krevet. Sećate se cele priče o gljivicama?

9. Mrtva koža

Mrtva koža
Foto: ilyke.co
Tokom godina, mrtva koža se taloži na krevetu, a to je ono čime se sva ona stvorenja hrane. Imaju dosta toga da jedu, s obzirom da u jednom satu od 30-40 000 ćelija mrtve kože otpadne sa nas.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email