None
15 0 1 0

TRUDNIČKI BUKVAR: 15 genijalnih trikova koji će svakoj trudnici DRASTIČNO olakšati život (broj #9 svaka majka MORA da ima u kući)

Podeli
Zdravlje
Jasna S.
Zdravlje
Jun 08, 2016

Čudo života! Imati bebe je esencijalno neophodno za nastavak čovečanstva. Kao što bi vam svaka majka rekla, trudnoća je magična, čudesna i neverovatno iskustvo na toliko načina. Ako nisu lažovi, oni će vam ponekad otkriti tajnu koja i nije toliko prijatna za čuti.

Na kraju krajeva, sve je to vredno kada držite mali smotuljak sreće u vašim rukama....ali, do tad, možda bi bilo dobra ideja da trudnoću učinite podnošljivijom, zar ne? Nastavite da čitate narednih 15 saveta i trikova koji će učiniti da vam telo vaše bude zahvalno u trudnoći.

1. Trik sa pantalonama

Trik sa pantalonama
Foto: paisleyandsparrow.com
Kada vaše pantalone ne budu više mogle da se zakopčavaju, ovaj jednostavni trik će vam biti mnogo korisniji nego da trošite mnogo novca na trudničku odeću.

2. Obavijanje stomaka

Obavijanje stomaka
Foto: abeautifulmess.com
Vaš rastući stomak će u konačnici pretvoriti sve vaše majice u kratke majice koje otkrivaju pupak. Ili prihvatite da pokazujete svoj stomak ili učinite vaš stomak pokrivenim tako što ćete ga uviti sa dodatnim slojevima.

3. Nađite nešto što će smiriti vaš stomak

Nađite nešto što će smiriti vaš stomak
Foto: shutterstock.com
Krompir, čips i limunada su iznenađujuća kombinacija koja će učiniti da većina mama pronađe smirenje za svoj stomak. Ako to ne upali, pokušajte sa đumbirom ili lubenicom.

4. Prenatalna joga

Prenatalna joga
Foto: melodicyoga.wordpress.com
Joga može učiniti čuda za vaše telo, um i dušu. I kada ste trudni može da ima dodatne beneficije. Poze će učiniti vaše telo jačim i savitljivijim i porođaj lakšim, dok neke poze pomažu da se izborite sa mučninom.

5. Jastuk za trudnice

Jastuk za trudnice
Foto: beautyandthebeing.wordpress.com
Pronaći udoban položaj kako bi mogli spavati je veliki izazov za trudnice. Ironično, većina njih je neverovatno umorna sve vreme dok traje trudnoća; zar priroda ne radi na misteriozan način? Trudnički jastuk će pomoći vašem telu da pronađete najbolju poziciju za spavanje.

6. Nabavite gumu za plivanje

Nabavite gumu za plivanje
Foto: pinterest.com
„Ovo sam ja u 8. mesecu trudnoće kako spavam na gumi za plivanje. Pomaže da istegnem moje okrugle ligamente kao i da opustim moja leđa i ramena. Dodatni benefit je taj što pomaže optimalnom pozicioniranju fetusa.“ Ako trudnički jastuk ne pomaže i morate da spavate na stomaku, probajte sa gumom za plivanje.

7. Kinezio trake

Kinezio trake
Foto: diaryofafitmommy.com
Skinite koju težinu sa leđa time što ćete staviti neke od sportskih traka.

8. Lagana odeća

Lagana odeća
Foto: us.asos.com
Prve nedelje majčinstva su teške iz raznih razloga. Biće teško da se setite da jedete, a kamoli da obučete neko lepo odelo. Da ne spominjem da se vaše telo ne vraća odmah u oblik koji je bio pre trudnoće. Lagana i udobna odeća je krucijalna za ova ova razloga.

9. Prva pomoć za vašu bebu

Prva pomoć za vašu bebu
Foto: voicethroughaphotograph.blogspot.rs
Bebe imaju mnoge divnih kvaliteta, ali razboljevanje u pogodnim vremenima nije jedan od njih. Naravno, možda vam nikad neće zatrebati posebni sprejevi kako bi otpušili nozdrve vašeg mališana koji blokira mnogo slina, ali ako bude trebalo, sigurno će to biti u trenutku kada ujutru sve radnje budu zatvorene.

10. Napravite listu

Napravite listu
Foto: gettyimages.com
Očigledno, biće vam potrebna obimna lista šta sve treba da uradite za vaše novorođenče. Osim toga što to radite za svoje spokojstvo, ova lista će biti od koristi kada vas ljudi budu pitali da li vam je potrebna neka pomoć. Umesto da im odmah samo zahvalite i kažete ne, otvorite vašu dugu listu i dajte im posao!

11. Dodatni suplementi za trudnice (poput magnezijuma i slično)

Dodatni suplementi za trudnice (poput magnezijuma i slično)
Foto: gomama247.com
Mame su izjavile da im je ovaj suplement pomogao da spreče grčeve u nogama, spreči preklapmsiju (stanje u trudnoći koje odlikuje visoki krvni pritisak, ponekad i zadržavanje tečnosti, kao i prisustvom abnormalnih količina proteina u urinu, što može ukazati na oštećenje bubrega) i mnogo više. Vredno je probati, zar ne?

12. Voda sa elektrolitima i banane

Voda sa elektrolitima i banane
Foto: traderjoes.com
Obe ove stvari će vam pomoći u sprečavanju grčeva u nogama, sporednih efekata trudnoće.

13. Ostanite hidrirani

Ostanite hidrirani
Foto: dilucente.tumblr.com
Popijte što je više vode moguće kako bi učinili da vaše telo bude u top formi.

14. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće
Foto: newhealthadvisor.com
Ako možete da ga popijete (a da pritom ne povratite), jabukovo sirće može vam efektivno i efikasno pomoći u rešavanju problema gorušice koju mnoge trudnice iskuse.

15. Privremeni invaldiski parking

Privremeni invaldiski parking
Foto: en.fotolia.com
Ako imate neuobičajenu tešku trudnoću koja dovede do nekih neželjenih efekata, možda ćete moći da aplicirate privremeno za parking namenjen invalidima.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email