None
11 0 1 0

8 najranijih simptoma da je vaš organizam pun otrova, aditiva i taložnih materija

Podeli
Zdravlje
Milos R.
Zdravlje
Mar 17, 2017

Toksini su odgovorni za nepravilno funkcionisanje našeg tela. Neki toksini izazivaju stres, dok drugi mogu uticati i na nastajanje ozbiljnih bolesti. Saznajte kako da prepoznate da imate probleme sa toksinima i kako da neke od njih rešite.

1. Digestivni problemi

1. Digestivni problemi
Foto: himalayaacuclinic.com
Ukoliko se toksini talože u našem telu, digestivni sistem ne može funkcionisati pravilno. Digestivni trakt je manje efikasan, što rezultira time da ne dolazi do redovnog "oslobađanja otpada". Važno je napomenuti da problemi sa varenjem imaju sistematsko dejstvo, što dovodi do zamora i oštećenja imunog sistema.

2. Problemi sa kožom

2. Problemi sa kožom
Foto: ocdn.eu
Akne, crvenilo i upala kože su spoljni pokazatelji povećane količine toksina u našem telu. Ovo se posebno odnosi na akne, dermatološko stanje koje često ukazuje na povećanu količinu toksina u telu. Drugi indikatori koji se mogu javiti na koži su: otečene oči, psorijaza i ekcemi.

3. Loš zadah

3. Loš zadah
Foto: skincarebeautyzone.com
Pranje zuba i čišćenje zuba koncem su veoma važni ukoliko želite da imate svež dah, ali je sprečavanje nastajanja toksina takođe važno. Problemi sa varenjem mogu biti uzrok lošeg daha, kao i nepravilno funkcionisanje jetre, tačnije, nemogućnost jetre da se oslodi toksina iz tela.

4. Neočekivano dobijanje na težini

4. Neočekivano dobijanje na težini
Foto: cdn-img.health.com
U slučaju velikog prisustva toksina, možete se naglo ugojiti. Ukoliko se zdravo hranite i redovno vežbate, a i dalje dobijate na težini, hormonalni disbalans može biti uzrok tome. Pravilno funkcionisanje hormona negativno utiče na nagomilavanje toksina, što znači da ukoliko nešto nije u redu sa hormonima, može se pojaviti problem i sa toksinima.

5. Letargične epizode

5. Letargične epizode
Foto: askideas.com
Ukoliko pravilno spavate, a i dalje se osećate premoreno, toksini su potencijalni izvor problema. Ukoliko jednu noć niste spavali kako treba ili ste možda pili, normalno je da sutradan osećate umor jer se naše telo bori sa toksinima. Problem je ukoliko stalno osećate umor.

6. Glavobolje

6. Glavobolje
Foto: skattefunn.no
Preopterećenje toksinima može dovesti do jakih i bolnih glavobolja. U stvari, do glavobolja može doći i usled konzumiranja određene konzervirane hrane koja takođe sadrži toksine.

7. Insomnija

7. Insomnija
Foto: govital.eu
Da, toksini takođe mogu negativno uticati i na vaše spavanje. Ukoliko nivo stresa u vašem telu tokom noći nije sveden na minimum, nećete moći da spavate kako treba, a poznato je da toksini i te kako utiču na porast nivoa stresa.

8. Bol u telu

8. Bol u telu
Foto: es.dreamstime.com
Ponekada se možete osećati iscrpljeno i takođe osetiti bol u raznim delovima tela. Takav, neobjašnjiv bol, sigurno ima veze sa povećanim nivoom toksina u vašem telu.

Evo kako da ih izbacite iz svog organizma:

Očistite jetru

Očistite jetru
Foto: nicolecroninyoga.com
Postoji veliki broj namirnica koji može potpomoći prečišćavanje ovog veoma važnog organa. Najvažnije je da u svoju ishranu ubacite: jabuke, avokado, cveklu, šargarepu, grejpfrut, zeleni čaj, zeleno lisnato povrće, maslinovo ulje i orahe.

Postanite (ostanite) aktivni

Postanite (ostanite) aktivni
Foto: duzgunhaber.com.tr
Važno je da vaše telo bude aktivno. Pokušajte da džogirate, brzo hodate, dižete tegove, vozite bicikl, itd...Fizička aktivnost važna je za pravilno funkcionisanje limfnog sistema koje je važno za otklanjanje toksina. Takođe je i veoma važno napomenuti da je potrebno da ostanete hidrirani i redovno pijete vodu.

Poboljšajte varenje

Poboljšajte varenje
Foto: gopaleo.org
Problemi sa varenjem otežavaju eliminaciju štetnih materija iz našeg tela. Kako to ne bi bio slučaj sa vama, potrudite se da s vremena na vreme konzumirate "Ghee" iliti maslo. Mnoge svetske kuhinje koriste ovu vrstu zdravog putera u svojoj ishrani, ali i u medicinske svrhe. Maslo je odlično i za ojačavanje metabolizma, čišćenje digestivnog trakta i jačanje imuniteta.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email