None
8 0 1 0

Rešite se bola u vratu i leđima pomoću ovog sjajnog trika

Podeli
Zdravlje
Predrag J.
Zdravlje
Jul 31, 2017

Premalo sati sna, gužva u prevozu, previše vremena za volanom automobila, sedenje satima na neudobnoj kompjuterskoj stolici u kancelariji i gledanje u ekran računara... Užurbanost svakodnevnog života može da dovede do problema sa leđima, vratom, kolenima. Ipak, postoji nešto što možete da uradite da biste pomogli sebi, a sve što vam je potrebno je jedan jeftin predmet: teniska loptica! Što češće radite ove jednostavne vežbe sa njom, ako želite da izbegnete susret sa fizioterapeutom ili kiropraktičarem.

1. Bol u leđima

Bol u leđima
Foto: healthhacks.be
Da biste smanjili pritisak na leđne mišiće čiji je uzrok loše sedenje ili celodnevno stajanje, pokušajte sledeću vežbu: lezite dole, stavite dve teniske loptice dužinom leđa, između trtične kosti i rebara (nemojte ih staviti direktno ispod kičme). Pomerajte kukove na obe strane, tako da lopticemasiraju leđa. Uz ostale vežbe, osetićete prijatan pritisak. Ako vam više odgovara, ovu vežbu možete raditi i na mekoj podlozi ili stavite jastuk ispod glave.

2. Bol u vratu

Bol u vratu
Foto: healthhacks.be
Da biste opustili mišiće u ovom području, lezite na leđa na podu, ispružite noge, stavite dve teniske loptice (najbolje u vrećici ili čarapi) na bazu lobanje tako da vam se glava odmara na njima. Zategnite prste i gurnite loptice nagore, tako da osetite istezanje u vratu. Onda opustite prste. Uzmite najmanje 10 dubokih udisaja.

3. Bol u kuku

Bol u kuku
Foto: healthhacks.be
Bol u kukovima se obično javljaja kada nosite neudobnu obuću poput štikli ili previše dugo sedite. Da biste umanjili bol, lezite na pod, stavite tenisku lopticu na stranu ispod jednog kuka i koristite je kao podršku. Kada ste pronašli balans, pomerajte kuk kružnim potezima 12 puta polako u jednom, pa u drugom smeru. Kada ste završili, stavite lopticu ispod drugog kuka i ponovite.

4. Bol u ramenu

Bol u ramenu
Foto: healthhacks.be
Olakšavanje bola u ramenima je vrlo jednostavno: lezite na leđa sa savijenim kolenima i postavite tenisku lopticu između lopatice i kičme. Onda polako pomerajte ruku u kružnim potezima, tako da osećate prijatan pritisak.

5. Mišići nogu i zglob kolena

Mišići nogu i zglob kolena
Foto: healthhacks.be
Ako ste primetili da vas boli koleno, ova vežba će vam pomoći: sedite, savijte jedno kolenu i postavite tenisku lopticu sa druge strane. Povucite nogu tako da pritisnete loptu između lista i butine, kao da želite da je smrskate, izbrojte do 10 pa opustite. Izbrojte do 10 pa ponovite vežbu 8 do 10 puta. Onda uradite isto sa drugim kolenom.

6. Stopalo

Stopalo
Foto: healthhacks.be
Da biste relaksirali stopala, postavite lopticu na pod i kotrljajte je stopalom, preko prstiju, svoda i na kraju peta, oko 30 do 60 sekundi. Uradite isto i sa drugim stopalom.

7. Masaža ruku

Masaža ruku
Foto: healthhacks.be
Svakodnevno korišćenje kompjuterskog miša, jedan je od glavnih uzroka bolnih šaka. Sedite na pod i stavite jednu ruku na lopticu, a preko nje drugu ruku i pritiskajte lopticu svojom težinom. Ostanite u ovom položaju jedan minut, dišući diboko. Onda pomerajte lopticu gore-dole i levo-desno. Uradite isto i sa drugom rukom.

8. Pogledajte i video!

Image source: healthhacks.be
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email