None
8 0 1 5

8 razloga koji dokazuju da je svakodnevno tuširanje veoma štetno i pogubno po zdravlje (broj #7 otvoriće vam oči zauvek)

Podeli
Zdravlje
Cveta F.
Zdravlje
Nov 14, 2016

Iako zvuči neverovatno, svakodnevno tuširanje nam je apsolutno nepotrebno. Svakodnevno tuširanje nam zapravo može i škoditi, a saznajte i zbog čega!

Vaša koža će izgledati lepše

Vaša koža će izgledati lepše
Foto: littlethings.com
Naše telo proizvodi dovoljno ulja kako bi našu kožu održalo zdravom i hidriranom. Kada se tuširamo toplom vodom osećaj je odličan, međutim, sapuni i kupke skidaju prirodno ulje sa naše kože, a topla voda dehidrira našu kožu i ostavlja je suvom. Tuširanje preskočite kad god mislite da nije potrebno i hidrirajte svoju kožu nakon tuširanja.

Ojačaćete imuni sistem

Ojačaćete imuni sistem
Foto: littlethings.com
Jedan od razkoga zbog kog se kupamo jeste uklanjanje prljavštine i bakterija sa naše kože, međutim, to nije uvek tako dobro za nas. Neke bakterije su ipak dobre za naše telo. Naravno, potrebno je uvek prati ruke, pogotovo kada je sezona gripa. Ponekad dajte svom telu pauzu i pustite da se dobre bakterije namnože.

Lakše je vašoj kosi

Lakše je vašoj kosi
Foto: littlethings.com
Naša kosa je kao prirodna zaštita od kiše, dizajnirana je da odbija vodu i driži glavu toplom i suvom što je duže moguće dok ste na kiši. To je jedan od razloga zbog kojih se kosa masti, to kosu drži hidriranom i jakom. Kada koristite šampon, skidate prirodno ulje sa kose i ona lako može postati krhka.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email