None
10 0 1 0

I VAMA ĆE REŠITI PROBLEM: Evo kako da brzo i lako smirite vašu bebicu sa samo par dodira na OVIM tačkama na njenom stopalu

Podeli
Zdravlje
Milos R.
Zdravlje
Apr 02, 2016

Bebe mogu da komuniciraju jedino kroz plač. Buduće mame, bićete zabrinute da li bebu nešto boli, da li sanja loše, da li je gladna ili da li se upiškila. Vremenom ćete prepoznavati vrstu plača. U međuvremenu, ovo je nešto što vam mnogo može pomoći.

Komunikacija

Komunikacija
Foto: petrikov.by
Bebe mogu da komuniciraju samo na jedan način kada im je neprijatno, kada ih nešto boli ili im ne odovara. Bebe plaču. Dečiji plač je često uzrok i plača roditelja. Bebe mogu da imaju problema sa bolovima u stomaku, grčevima, konstipacijom, prehladom, začepljenim nosem...

Saveti patronažne sestre

Saveti patronažne sestre
Foto: bbc.com
Najbolje što možete da uradite u takvoj situaciji je da ispratite sve savete koje vam je lakar dao, i da lekove koristite na adekvatan način, onako kako je prepisano. Isto tako, možete da pokušate i sa malo masaže, pored svih ovih stvari, jer ne može da škodi.

Refleksologija stopala

Refleksologija stopala
Foto: usa.philips.com
Refleksologija stopala je metoda po kojoj svaki deo stopala odgovara različitom delu tela. Masiranjem i blagim pritiskom nekih delova stopala, možete da olakšate bebine probleme.

Primena

Primena
Foto: wallpaperjosh.xyz
Refleksologija stopala je podjednako dobra za odrasle, kao i za bebe. Razlika je u tome što ligamenti i mišići kod beba nisu toliko razvijeni kao kod odralih, pa bolje reaguju na masažu.

Glava i zubi

Glava i zubi
Foto: heartti.com
Najveći problem kod beba je rast zuba. Ima toliko stvari koje možete da uradite, ali između ostalog probajte i sa masažom ovog dela stopala. Naravno, probajte i sa balsamima za zubiće i raznim glodalicama.

Sinusi

Sinusi
Foto: heartti.com
Centar prstiju na stopalima je direktno povezan sa sinusima. Zapušeni sinusi iritiraju i nas odrasle, a kamo li bebu. Čistite redovno nos kako vam je lekar rekao, ali probajte i sa masažom ovog dela stopala.

Pluća

Pluća
Foto: heartti.com
Bebe su sklone infekcijama i prehladama. Njihov imuni sistem nije razvijen kao naš, tako da im se češće dešavaju prehlade. Ako dete ima problema sa disanjem, probajte, između ostalog, i sa masiranjem ovog dela stopala. Naravno, radite i dalje sve šta vam je lekar rekao.

Solarni pleksus

Solarni pleksus
Foto: blogspot.com
Grudi odnosno solarni pleksus ima jako mnogo nervnih završetaka i smešten je iznad stomaka. Ako beba ima problema sa grčevima, moguće je da će i ovi nervni završeci reagovati. masirajte bebi ovaj deo stopala. Uvek se javite lekaru ako beba nastavi da plače.

Gornji stomak

Gornji stomak
Foto: heartti.com
Bebe često imaju problema sa stomakom. Za gornji deo stomaka masirajte ovaj deo stopala. Naravno, ako bebi i dalje nije dobro javite se lekaru.

Donji stomak

Donji stomak
Foto: heartti.com
Za probleme u donjem delu stomaka, pokušajte da trljate ove delove stopala. Ovo će bebu rešiti konstipacije, lakše će isprazniti creva. Konsultujte se sa lekarom, ako bebi i dalje nije dobro.
Image source: trendingpost.net
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email