None
8 0 1 4

5 užasnih stvari koje se dešavaju vašem telu ako previše često nosite štikle

Podeli
Zdravlje
Jasmina G.
Zdravlje
Mar 13, 2016

Istina je da ženske noge izgledaju fantastično u cipelama sa visokim štiklama. Ovakva obuća zajedno s visinom može podići i vaše samopouzdanje. Ali, to ne znači da trebalo da žrtvujete zdravlje radi izgleda.

Štikle su opasne po zdravlje. Zbog ovoga biste ih trebali izbegavati.

Foto: ilyke.co
Razmotrite prirodan položaj stopala. Dok nosite štikle, najveći deo vaše težine i pritiska je na petama. Ako mislite da se brzo vraćaju u prirodan položaj kad ih skinete, varata se. Štikle to potpuno promene.

Foto: ilyke.co
Jedna studija JAMA pokazuje da nošenje štikli uzrokuje enormno veliki pritisak na stoplala koja su u neprirodnom položaju, i sva težina je fokusirana na petama. Ovaj efekat postaje jači kada nosite još više potpetice. Tokom vremena, to može oslabiti pete.

Foto: ilyke.co
Zahvaljujući savremenoj medicinskoj tehnologiji, istraživači i lekari mogu videti kako telo funkcioniše kad žene nose visoke potpetice. Iako je lepo videti ženu u štiklama, štikle menjaju prirodnu raspodelu težine na kičmi i dodaje se pritisak na donji deo leđa.

Foto: ilyke.co
Neki izveštaju pokazuju da jedan pršljen gura drugi zbog konstantnog nošenja potpetica. Ovo je izuzetno bolno stanje, a to je onaj rizik koji ste odabrali kad god izaberete da ćete nositi štikle.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email