None
12 0 1 0

12 opasnih navika koje uništavaju izgled vaše kože i čine da izgledate starije nego što zapravo jeste (broj #10 je ubedljivo najvažnija)

Podeli
Zdravlje
Nadežda P.
Zdravlje
Dec 02, 2016

Vaša koža je platno, vaša zaštita i jedna od prvih stvari koja se primećuje. Zbog toga je treba tretirati nežno i sa pažnjom. Ovo su 12 stvari za koje niste znali da mogu da vam štete.

1. Mobilni telefon

Mobilni telefon
Foto: tomorrowoman.com
Iako mrzite ovu pomisao, mobilni telefon je pun klica. kada ga prislonite na lice, možete da oštetite kožu lica. Bolje uzmite slušalice i izbegnite kontakt licem.

2. Prljave naočare

Prljave naočare
Foto: tomorrowoman.com
Iako su bitan faktor mode, morate ih i čistiti. Bakterije i druge klice se zadržavaju na okviru koji je u dodiru sa vašim nosom, a akne nisu lep prizor.

3. Previše soli

Previše soli
Foto: cbsistatic.com
Preslana hrana može da vam iscrpi kožu i ostavi je suvom. Pokušajte da ograničite unos soli kako bi vaša koža bila sveža i sjajna.

4. Prljave jastučnice

Prljave jastučnice
Foto: tomorrowoman.com
Veoma je važno da redovno menjate jastučnice, kako biste smanjili rizik od pojave bakterija, mrtve kože i drugih štetnih materija. Radite ovo makar jednom nedeljno.

5. Ceđenje bubuljica

Ceđenje bubuljica
Foto: tomorrowoman.com
Teško je odupreti se, ali ceđenje je stvar koju ne smete da radite i to će vam reći svaki dermatolog. Ne samo da ostavlja ožiljke, već gura prljavštinu i bakterije dublje u pore. Sledeći put kad budete hteli to da uradite, nanesite umesto toga na kožu benzoil peroksid preko noći.

6. Nedovoljno fizičke aktivnosti

Nedovoljno fizičke aktivnosti
Foto: askthetrainer.com
Ako izbegavate teretanu, razmislite još jednom! Vežbanje povećava protok krvi do kože i izbacuje štetne materije i bakterije koje bi mogle da izazovu akne. Vežbajte i bavite se fizičkim aktivnostima.

7. Preskakanje obroka

Preskakanje obroka
Foto: tomorrowoman.com
Ovo je štetno i po telo i po kožu. Ako ne date telu dovoljno hrane, uključujući vitamine C, E, A i B3 možete da oštetite kožu. Kao generalno pravilo, ono što unosite u telo, to se i vidi na koži.

8. Tuširanje previše vrućom vodom

Tuširanje previše vrućom vodom
Foto: tomorrowoman.com
Iako ovo otvara pore, previše vruća voda može da učini da vam se skine spoljašnji sloj kože, što izaziva isušivanje kože. Uvek namažite kremu nakon tuširanja toplom vodom.

9. Nedostatak sna

Nedostatak sna
Foto: tomorrowoman.com
Nedovoljno sna šteti vašoj koži. Spavanjem se telo samo regeneriše i neredovno spavanje može da poremeti ovaj proces.

10. Dehidracija

Dehidracija
Foto: tomorrowoman.com
Bitno je piti dosta vode, jer se na taj način smanjuje stres u svim delovima tela. Ne samo da je dobra za zdravlje, već će vam dati sjaj i dobro raspoloženje.

11. Vosak

Vosak
Foto: fashioncentral.pk
Pored toga što stavljate vreo vosak na kožu, povlačenja može da izazove da koža bude crvena i iritirana. Napravite pauzu 3-4 nedelje pre sledeće depilacije.

12. Konzumiranje previše alkohola

Konzumiranje previše alkohola
Foto: tomorrowoman.com
Žao nam je, dame, ali treba smanjiti alkohol, jer vas velika količina dehidrira i štetno utiče na kožu. Bolje preskočite taj koktel.
Image source: tomorrowoman.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email