None
10 0 1 6

Ako primetite OVE promene na svom licu, istog momenta sedite u kola i pravac u hitnu pomoć! Evo i zašto

Podeli
Zdravlje
Cveta F.
Zdravlje
Nov 18, 2016

Prema tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, naše lice je savršen odraz našeg zdravlja i načina života. Korisno je znati šta naše lice pokušava da nam kaže o našim navikama koje bi trebalo da promenimo.

1. Suva koža

Suva koža
Foto: healthable.org
Loša ishrana je verovatno glavni razlog suvog i osetljivog lica. Loša ishrana dovodi do nedostatka važnih vitamina i minerala koji su odgovorni za elastičnost kože. Imajte u vidu da kreme protiv starenja neće delovati ukoliko ne brinete o sebi iznutra. Potrudite se da konzumirate što raznovrsnije voće i povrće i primetićete razliku na svojoj koži.

2. Otečeno lice

Otečeno lice
Foto: 1.bp.blogspot.com
Ukoliko je vaše lice otečeno, to znači da bi trebalo više da vežbate, smanjite stres ili da prestanete sa konzumacijom alkohola. Ova 3 faktora negativno će uticati na proizvodnju kolagena, što kožu lica čini labavijom.

3. Crvenilo kože

Crvenilo kože
Foto: thirsty4health.com
Ukoliko pijete previše kafe, to može dovesti do crvenila kože i iritacije. Kofein dehidrira ćelije što dovodi do iritacije i suvoće kože. Takođe, ukoliko radite noću, a spavate preko dana, velika je verovatnoća da vam nedostaje vitamin D, ako se ne izlažete suncu.

4. Žuta koža

Žuta koža
Foto: a4.files.xovain.com
Ukoliko primetite da vaša koža počinje da žuti, to može ukazati na to da imate problema sa jetrom ili anemijom. Ukoliko primetite ovakve promene na svojoj koži, važno je da se obratite lekaru.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email