None
10 0 1 0

Ako primetite OVE promene na svom licu, istog momenta sedite u kola i pravac u hitnu pomoć! Evo i zašto

Podeli
Zdravlje
Cveta F.
Zdravlje
Nov 18, 2016

Prema tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, naše lice je savršen odraz našeg zdravlja i načina života. Korisno je znati šta naše lice pokušava da nam kaže o našim navikama koje bi trebalo da promenimo.

1. Suva koža

Suva koža
Foto: healthable.org
Loša ishrana je verovatno glavni razlog suvog i osetljivog lica. Loša ishrana dovodi do nedostatka važnih vitamina i minerala koji su odgovorni za elastičnost kože. Imajte u vidu da kreme protiv starenja neće delovati ukoliko ne brinete o sebi iznutra. Potrudite se da konzumirate što raznovrsnije voće i povrće i primetićete razliku na svojoj koži.

2. Otečeno lice

Otečeno lice
Foto: 1.bp.blogspot.com
Ukoliko je vaše lice otečeno, to znači da bi trebalo više da vežbate, smanjite stres ili da prestanete sa konzumacijom alkohola. Ova 3 faktora negativno će uticati na proizvodnju kolagena, što kožu lica čini labavijom.

3. Crvenilo kože

Crvenilo kože
Foto: thirsty4health.com
Ukoliko pijete previše kafe, to može dovesti do crvenila kože i iritacije. Kofein dehidrira ćelije što dovodi do iritacije i suvoće kože. Takođe, ukoliko radite noću, a spavate preko dana, velika je verovatnoća da vam nedostaje vitamin D, ako se ne izlažete suncu.

4. Žuta koža

Žuta koža
Foto: a4.files.xovain.com
Ukoliko primetite da vaša koža počinje da žuti, to može ukazati na to da imate problema sa jetrom ili anemijom. Ukoliko primetite ovakve promene na svojoj koži, važno je da se obratite lekaru.

5. Bleda koža

Bleda koža
Foto: pixabay.com
Ukoliko je vaša koža bleđa nego inače, to može biti znak da imate manjak gvožđa. Pokušajte da povećate konzumaciju hrane bogate gvožđem kao što je meso ili povrće. Ne zaboravite vitamin C, koji povećava apsorpciju gvožđa u telu.

6. Tamni podočnjaci

Tamni podočnjaci
Foto: tipsted.com
Ukoliko patite od insomnije ili se nezdravo hranite, teže ćete se otarasiti podočnjaka. Duvan i alkohol takođe negativno utiču na ovo. Trebalo bi da spavate dovoljno (oko 8 sati) i da zaboravite na svoje loše navike. Vežbanje i izbalansirana ishrana učiniće čudo od vaše kože.

7. Mršavo i koščato lice

Mršavo i koščato lice
Foto: flickr.com
Verovatno ste preterali sa dijetom ili vežbanjem. Ukoliko previše vežbate, do kože lica neće dospeti dovoljna količina kiseonika, a to se najviše odražava na jagidične kosti.

8. Bore

Bore
Foto: twitter.com
Ukoliko provodite mnogo vremena na suncu, trebalo bi da znate da izloženosti UV zracima utiče na ranu pojavu bora. Koža oko očiju je tanja i delikatnija, te se lako može oštetiti ukoliko ste prečesto izloženi suncu. Zaštitite svoje lice tako što ćete naneti kremu za sunčanje, čak i kada je oblačno.

9. Akne

Akne
Foto: myclaritymd.com
Ukoliko unosite previše masti ili šećera, to može biti uzrok aknama. Ponekada možete kriviti i hormonalne promene. Bez obzira na to šta je u pitanju, održavajte vaše lice čistim i hranite se zdravo kako bi se vaše telo detoksikovalo.

10. Bore oko usana

Bore oko usana
Foto: dailyplateofcrazy.com
Ukoliko imate duboke bore oko usana, očigledno je da se dosta smejete. Iako je osmeh dobar za vas, trebalo bi da znate da su bore uzrokovane manjkom vitamina B. Ispucale usne su obično uzrokovane nedostatkom vitamina C. Zdrava ishrana bogata povrćem može uticati pozitivno na problem sa borama oko usana.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email