None
10 0 1 0

Ako se preterano znojite bez ikakvog razloga, vaše telo pokušava da vas upozori na OVE teške bolesti

Podeli
Zdravlje
Tanja B.
Zdravlje
Nov 23, 2016

Telo se ne znoji samo nakon fizičke aktivnosti, već mnogi drugi faktori utiču na to. To možda znači da sa vama nešto nije u redu. Saznajte u kojim se to situacijama naše telo znoji, iako se nama čini da je bez razloga!

Manjak šećera u krvi

Manjak šećera u krvi
Foto: tampabay.com
Ukoliko vam iznenada padne nivo šećera u krvi to se može ispoljiti obimnim znojenjem. Ukoliko imate ovakvih problema najbolje je uz sebe imati uvek neki slatkiš.

Možda imate srčane probleme

Možda imate srčane probleme
Foto: yourmedicalsource.com
Znojenje, pogotovo ukoliko nemate naporne aktivnosti, može biti znak srčanih problema. Ukoliko vam se ovo često dešava, najbolje je odmah posetiti lekara.

Imate hiperhidrozu

Imate hiperhidrozu
Foto: efamilyportal.com
Hiperhidroza je stanje koje uzrokuje prekomerno znojenje. Ispoljava se tako što pojedini delovi tela nastavljaju da se znoje i nakon aktivnosti. Uglavnom su to dlanovi, noge i glava.

Morate promeniti režim ishrane

Morate promeniti režim ishrane
Foto: img.webmd.com
Ovo se odnosi na one koji smatraju da njihov znoj ima specifičan miris kada se puno znoje. Ovo je možda znak da vaše telo ima problem sa razlaganjem trimetilamina, a možda ćete poželeti da porazgovarate sa nutricionistom.

Možda ste u drugom stanju

Možda ste u drugom stanju
Foto: img.webmd.com
Kada je žena u drugom stanju dolazi do naglih temperaturnih promena koje samo ona oseća. Sve se to dešava zbog hormonalnih promena.

Ulazite u menopauzu

Ulazite u menopauzu
Foto: womensbrainhealth.org
Sve promene koje se dešavaju u telu i utiču na endokrini sastav izazva prekomerno znojenje. To se zapravo i dešava sa ženama kada ulaze u menopauzu.

Pušenje

Pušenje
Foto: ctvnews.ca
Nikotin dovodi do ubrzanog kucanja srca, povećanja pritiska, a samim tim i temperature. Naravno, utiče na hormone takođe, te dovodi do pojačanog znojenja.

Pod stresom ste

Pod stresom ste
Foto: img.webmd.com
Kako se ispostavilo, znojenje od stresa je sasvim drugačije od onog znojenja kada vam je pretoplo. Znoj izazvan stresom naziva se "apokrini znoj", on je gušći i ima izraženiji miris od običnog znoja.

Dehidrirani ste

Dehidrirani ste
Foto: images.wisegeek.com
Ukoliko vas od vašeg znoja peku oči ili on možda ostavlja tragove na koži, to može biti znak dehidratacije. Trebalo bi da pijete što više vode kako bi se odnos minerala u telu izbalansirao.

Toplotni udar

Toplotni udar
Foto: healthline.com
Uloga znoja jeste da ohladi vaše telo kako bi se izbegao toplotni udar, međutim, ukoliko prestanete da se znojite i osećate vrtoglavicu, pripazite. Ovo bi moglo značiti da vam je telo iscrpljeno i da više ne može proizvoditi znoj. U takvim trenucima najbolje je odmah potražiti vodu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email