None
6 0 1 0

SPREČITE PRE NEGO ŠTO BUDE KASNO: Opasne bolesti koje se kriju iza promena na vašem licu!

Podeli
Zdravlje
Lana L.
Zdravlje
Sep 28, 2015

Naš najveći organ, koža, često nam šalje poruke o tome kakvi se zdravstveni problemi kriju u nama. To se pogotovo odnosi na kožu lica tj. na njenu boju. Pogledajte na šta ukazuju određene promene:

1. Crvena

Crvena
Crvena - U većini slučajeva je ova boja samo nuspojava stresa, ljutnje, nervoze, nekog jakog emotivnog stanja ili je reakcija ne nešto što smo uneli u organizam.
Honično crveno lice je signal koji vam šalje vaše telo da nešto nije u redu. Na visok pritisak ili visok nivo kortizola ukazuje crvenilo u predelu obraza i nosa,

2. Narandžasta

Narandžasta
Narandžasta - Ukazuje na problem sa slezinom i/ili pankreasom

3. Žuta

Žuta
Žuta - Ako vam je lice žute boje, posetite lekara i proverite žuč i jetru.

4. Zelena

Zelena
Zelena - U najboljem slučaju, zeleno lice ukazuje na nedostatak gvožđa u krvi, a može biti uzrokovano još preteranim unosom lekova, nepravilim radom krvnih sudova i problemima sa prostatom.

5. Plava

Plava
Plava - Ova boja lica najčešće ukazuje na cijanozu, bolest koja nastaje usled nedostatka kiseonika. Methemoglobinemija je nasledna ili stečena bolest čiji je uzrok methemoglobin, koji za sebe vezuje kiseonik i time čini kožu modrom.

6. Bledo lice

Bledo lice
Bledo lice - Ukazuje naoslabljene žlezde i neaktivnu jetru. Pored anemije, može da ukazuje i na oslabljeni imunitet. Bele mrlje mogu da ukazuju da postoje problemi u radu bubrega.

Izvor: http://korisno.net/
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email