None
10 0 1 6

SPREČITE PRE NEGO ŠTO BUDE PREKASNO: Evo kako glavobolje pokušavaju da vas upozore na skrivene zdravstvene probleme od kojih ni ne znate da bolujete

Podeli
Zdravlje
Mirka S.
Zdravlje
May 22, 2016

Ne zanemarujte bolne glavobolje. Oslušnite koji deo vas boli i kako. Ovde pročitajte i saznajte više o tome koja vrsta glavobolje bi to mogla biti.

Glavobolja prilikom napetosti

Glavobolja prilikom napetosti
Foto: ilyke.co
Ovo je uopštena glavobolja koju smo svi nekad osetili. Nikad nisu propraćene velikim bolovima i prilično lako se mogu odstraniti pomoću nekog analgetika kako bi mogli da nastavite vaš dan.

Migrene

Migrene
Foto: ilyke.co
Migrene mogu da variraju od umerenog do ozbiljnog bola. Bolovi traju relativno dugo – kreću se u rasponu od 4 sata pa do 3 dana konstatnog bola. Genetički i faktori okruženja igraju veoma veliku ulogu u veliku rasprostranjenost migrene, takođe znamo veoma malo o njima.

Klaster glavobolja

Klaster glavobolja
Foto: ilyke.co
Klaster glavobolje su od jednih najozbiljnijih tipova glavobolje. Takođe, one se ne pojavljuju veoma često, ali kada se pojave, bol je nepodnošljiv. Postaje veoma teško da se sedi mirno i javlja se zategnutost oko očiju. Bol je opisan poput osećaja lupanja, gorenja, i osećaj probadanja.

Sinusna glavobolja

Sinusna glavobolja
Foto: ilyke.co
Bolest ili alergija može da prouzrokuje zapaljenje sinusa. Zapaljenje sinusa može odvesti u sinusnu glavobolju. Pogođeni delovi su most nosa, čelo i jagodične kosti.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email