None
10 0 1 0

BRŽE OD SVAKOG TESTA: Ovi simptomi će vam pokazati da li ste trudni DALEKO ranije pre nego što propustite prvu mensturaciju

Podeli
Zdravlje
Mira M.
Zdravlje
May 26, 2016

Pogledajte neke od simptoma koji se jave u najranijem periodu.

Pazite na ove rane simptome

Pazite na ove rane simptome
Foto: youqueen.com
Ne morate da čekate da vam zakasni menstruacija, postoje i druge stvari koje mogu da vas upozore.

Glavobolja

Glavobolja
Foto: ilyke.co
Glavobolja se može dogoditi kada se menja krvni pritisak. Mučnina može da počne 3 nedelje nakon začeća i to se dešava zbog porasta nivoa progesterona i estrogena. Implantaciono krvarenje se može dogoditi između prvih 6 i 12 dana.

Grčevi

Grčevi
Foto: ilyke.co
Ovi grčevi su slični grčevima tokom menstruacije, ali nisu isti. Manjak apetita imaju žene koje imaju povećanu mučninu. Mlečno bela pražnjenja su normalna ako ne svrbe ili peku. To se dešava zato što se povećava rast ćelija.

Učestalo uriniranje

Učestalo uriniranje
Foto: ilyke.co
Ovo se dešava zato što materica vrši pritisak na bešiku, ostavljajući manje prostora za urin. Protok hormona HCG ili humani horionski gonadotropin povećava protok krvi do karlice, kao i bubrega, koji postaju efikasniji tokom trudnoće.

Odbojnost prema mirisima

Odbojnost prema mirisima
Foto: ilyke.co
Ponekad, čak i mirisi koje ste nekada voleli, mogu vam se učiniti odbojnim. Ako se osećate bolesno, možete biti i gladniji i buditi se noću zbog nekog određenog obroka. Možete osetiti umor i zato se treba pravilno odmarati.

Promena rasoloženja

Promena rasoloženja
Foto: ilyke.co
Promene raspoloženja tokom trudnoće slične su onim tokom menstruacije. Ovo može da izazove nagon za samoćom, čak i pored voljenog muža. Mogu vam smetati i njegovi mirisi.

Uradite test trudnoće

Uradite test trudnoće
Foto: huffpost.com
Ako mislite da ste možda trudni, uradite test trudnoće. Ali može pokazivati negativno ako je još uvek prerano. Test krvi je najprecizniji u prvih 6 dana nakon začeća.

Zatvor

Zatvor
Foto: alarabiya.net
Tokom trudnoće, povišeni nivo hormona progesterona može da izazove zatvor. Progesteron usporava protok hrane kroz creva i kako biste olakšali ovaj problem, pijte puno vode, vežbajte i jedite dosta hrane sa biljnim vlaknima.

Promene grudi

Promene grudi
Foto: healthtap.com
Ove promene rani su znak trudnoće. Nivo hormona se menja, pa grudi mogu postati otečene ili bolne u prvoj ili drugoj nedelji. Možete osetiti kako su teže i punije na dodir i prostor oko bradavica, areola, može da potamni.

Budite mirni i strpljivi za najtačnije rezultate

Budite mirni i strpljivi za najtačnije rezultate
Foto: ccrmivf.com
Morate početi da se brinete o svom telu tokom trudnoće, za dobrobit vaše bebe. Proverite sa svojim lekarom šta treba da radite.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email