None
10 0 1 0

Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da se ZAUVEK će vas rešite odvratnog podbratka. Ovo svako mora da proba!

Podeli
Zdravlje
Jasna S.
Zdravlje
Feb 07, 2017

Zdrava hrana i fizička aktivnost su neki od primera dobrih navika koje mogu da pomognu vašem telu da ostane zdravo i mlado. Zbog toga smo pripremili za vas najbolje vežbe koje su osmišljene da povrate sjaj vašoj koži.

Zagrevanje mišića

Zagrevanje mišića
Foto: brightside.me
Kao i bilo koja druga vežba, moraćete da zagrejete mišiće lica. U ovom slučaju, pomerite donju vilicu ka napred, a zatim sa jedne strane na drugu. Svi pokreti treba da budu glatki i da se obavljaju bez naglih trzaja.

Glava ka napred

Glava ka napred
Foto: brightside.me
Otvorite usta i okrećite donju usnu preko donjih zuba. Zamislite da morate da pokupite vodu donjom vilicom. Pomerajte glavu dole u zamahu i zatvorite usta dok podižete glavu. Dok izvodite ovu vežbu, postarajte se da su vam uglovi usana opušteni.

Dodirnite nos

Dodirnite nos
Foto: brightside.me
Dupla brada je povezana sa mišićima jezika. Zbog toga je važno da se zategne. Isplazite jezik koliko god možete i pokušajte da dodirnete nos vrhom jezika. Usne bi trebalo da su vam opuštene.

Savršeno ovalno lice

Savršeno ovalno lice
Foto: brightside.me
Ako želite da povratite oblik lica kao kada ste bili mladi, pratite sledeću vežbu: okrenite glavu na levu stranu, povucite vilicu ka napred, naprežući mišiće vrata. Trebalo bi da osetite mišiće sa leve strane vašeg vrata kako se zatežu. Zatim okrenite glavu na drugu stranu i ponovite vežbu.

Oblik slova O

Oblik slova O
Foto: livestrongcdn.com
Pomerite glavu unazad, tako da gledate u plafon. Zatvorite usta i opustite ih. Zatim otvorite usta kako biste formirali oblik slova "O". Držite ovu poziciju 20 sekundi. Trebalo bi da osetite zatezanje obe strane vrata, direktno ispod linije vilice. Opustite usta i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite 10 puta.

"Poljubac žirafe"

"Poljubac žirafe"
Foto: brightside.me
Zamislite da ljubite žirafu. Podignite lice i gledajte u plafon. Blago pomerite donju vilicu ka napred i napućite usta kao da hoćete da poljubite nekoga. Ako izvodite ovu vežbu pravilno, trebalo bi da osetite jaku tenziju u vašem vratu.

Otpor

Otpor
Foto: brightside.me
Za ovu vežbu je potrebno da stegnete dve pesnice i da ih postavite tačno ispod brade. Zatim lagano pomerajte donju vilicu ka pesnicama, zatežući mišiće koji pružaju otpor. Polako povećavajte napor i kada dostignete maksimum, držite 3 sekunde.

Pritisak jezikom

Pritisak jezikom
Foto: livestrongcdn.com
Dok sedite ispravljenih leđa i opuštenih ramena, podignite glavu ka plafonu i pritisnite jezik ka gornjem delu usta. Zatim, dok je jezik i dalje prislonjen na gornji deo usta, spustite bradu na dole koliko god možete, bez spuštanja leđa. Opustite jezik i vratite se u prvobitan položaj. Ponovite 20 puta.

Osmeh

Osmeh
Foto: brightside.me
Stisnite zube sa zatvorenim ustima i zatim pokušajte da raširite uglove usana koliko god možete. Zatim gurnite jezik prema tvrdim nepcima, postepeno povećavajući silu. Ako osećate jaku napetost u mišićima brade, onda izvodite vežbu pravilno. Zadržite ovaj osećaj napetosti 5 sekundi i nakon toga opustite još 5 sekundi.

Naduveni obrazi

Naduveni obrazi
Foto: brightside.me
Udahnite duboko i napunite usta vazduhom. Zatvorite usta i nadujte obraze. Zatim pritisnite dlanove na obraze i osetite tenziju u mišićima. Držite 3-5 sekundi i ponovite 5-6 puta.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email