None
10 0 1 0

10 lakih vežbi koje će vam pomoći da izbacite SVE gasove i toksine iz svog organizma

Podeli
Zdravlje
Milos R.
Zdravlje
Mar 15, 2017

Ukoliko imate problema sa gasovima i nadimanjem probajte ovih 10 vežbi istezanja koje će vam pomoći da se oslobodite bola i pospešiti rad vašeg digestivnog sistema.

1. Dečija poza

Dečija poza
Foto: littlethings.com
Kako biste ovo izveli, samo se spustite na kolena. Spustite se na pete i raširite kolena, tako da budu rašireniji od kukova. Ruke raširite i spustite čelo na pod. Udahnite i izdahnite oko pet puta, možete i više. Ovo je opuštajuća vežba koja će olakšati disanje.

2. Raširene noge

Raširene noge
Foto: littlethings.com
Noge raširite više od širine ramena, ruke stavite iza leđa i spojite prste. Glavu i prste spustite na napred. Ostanite u ovom položaju i udahnite pet puta. Ova vežba bi trebalo da vas oslobodi od stresa i da pomogne ukoliko su gasovi uzrok stresa. Takođe, ova vežba potpomaže i varenje.

3. Otvoreni trougao

Otvoreni trougao
Foto: littlethings.com
U stojećem položaju raširite noge sa strane, a jedno stopalo okrenite ka spolja. Noge moraju stajati pravo, telo savijte ka nozi koja je okrenuta spolja i jednu ruku spustite na pod, drugu ruku podignite. Glavu okrenite ka krovu i udahnite duboko pet puta. Ova vežba će pomoći da smanjite prenatrpanost u stomaku.

4. Poza za oslobađanje gasova

Poza za oslobađanje gasova
Foto: littlethings.com
Ova poza, kao što joj i ime kaže, odlična je za oslobađanje gasova. Lezite na leđa sa opuštenim rukama i nogama. Koleno povucite ka grudima, možete pojedinačno, a možete i oba u isto vreme. Rukama obgrlite svoja kolena i u toj poziciji ostanite dok ne udahnete i ne izdahnete deset puta. Ponovite vežbu nekoliko puta.

5. Stojite i dodirujte prste

Stojite i dodirujte prste
Foto: littlethings.com
Stopala treba da su čvrsto na podu. Savijte kukove kako biste prstima došli do nožnih prstiju. Ukoliko ne možete doći do nožnih prstiju, spustite se koliko možete. Ova vežba će ojačati vašu kičmu i mišiće leđa, što će ublažiti napetost u leđima i vratu.

6. Dodirnite prste u sedećem položaju

Dodirnite prste u sedećem položaju
Foto: littlethings.com
Sedite na pod sa nogama pravo ispred sebe. Spojite noge, ispružite ruke i dodirujte nožne prste. Ukoliko ne možete dodirnuti nožne prste, ispružite ruke koliko možete. Leđa treba da stoje pravo. Ova vežba je opuštajuća i oslobodiće vaš probavni trakt od stresa.

7. Vežba istezanja

Vežba istezanja
Foto: littlethings.com
Spustite se na pod i oslonite se na kolena i ruke, leđa držite uspravno. Savijte leđa, tako da pokušate pupkom da dodirnete pod i spustite glavu. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim ponovite postupak. Na ovaj način će se gasovi ravnomernije kretati.

8. Uvrtanje kičme u sedećem položaju

Uvrtanje kičme u sedećem položaju
Foto: littlethings.com
Sedite na pod sa ispruženim nogama ispred vas. Jednu nogu savijte, a drugu pripijte uz telo. Podignite ruku koja je suprotna nozi koju ste savili, a drugu ruku stavite na pod. Lakat koristite kako biste gurali telo, glavu okrenite prema zidu iza vas. Kao i ostale vežbe uvijanja, i ova će potpomagati rad creva.

9. Uvrtanje kičme u ležećem položaju

Uvrtanje kičme u ležećem položaju
Foto: littlethings.com
Lezite na leđa, jednu nogu savijte, a drugu nogu stavite na pod. Ramena držite ravno, a savijenu nogu pomerajte. Provedite desetak sekundi u ovoj pozi, a zatim uradite isto, samo promenite ulogu nogu. Ova vežba će vam pomoći da se oslobodite bolnih gasova, a takođe će pomoći u protezanju stomaka.

10. Poza za polovično oslobađanje gasova

Poza za polovično oslobađanje gasova
Foto: littlethings.com
Ova vežba slična je vežbi za oslobađanje gasova, ali u ovom slučaju koristite samo jednu nogu i više se istežite. Lezite na leđa i savijte jedno koleno ka grudima. Donji deo povucite rukama bliže ka grudima. Druga noga mora biti ravno na podu.
Image source: littlethings.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email