None
11 0 1 7

11 simptoma koji pokazuju da vaša štitna žlezda ne radi kako treba i da vam urniše zdravlje

Podeli
Zdravlje
Milica P.
Zdravlje
Nov 20, 2016

Ako se jave neki problemi na telu, mnogi prepisuju prehladi, starenju ili alergiji. Međutim, neke od stvari mogu biti mnogo ozbiljnije, kao što je problem sa štitnom žlezdom. Pogledajte najčešće simptome i prepoznajte ih na vreme.

1. Zatvor

Zatvor
Foto: littlethings.com
Ako imate problema sa zatvorom, verovatno je došlo do prekida proizvodnje hormona, što je izazvalo zastoj u varenju. "Ovo je jedan od tri najčešća simptoma hipotiroidizma", kaže specijalista doktor Robin Miler.

2. Česta pospanost

Česta pospanost
Foto: littlethings.com
Svakome se desi da ima problem da ustane ujutru, ali kada to postane nepodnošljivo, treba se obratiti lekaru. Spora štitna žlezda može da uspori telesne funkcije, od čega se osećate pospano čak i tokom dana.

3. Opadanje kose i suva koža

Opadanje kose i suva koža
Foto: littlethings.com
Da li vam je koža suva i svrbi vas, a nije zima? Ovo je simptom problema sa štitnom žlezdom. Metabolizam vam se menja i smanjuje se znojenje. Možda su vam nokti i kosa postali slabi, što takođe izaziva štitna žlezda koja prekida proces rasta dlake.

4. Iznenadni porast kilaže

Iznenadni porast kilaže
Foto: littlethings.com
Iako dobijanje na kilaži može da bude od raznih faktora, iznenadni porast bez ikakvih razloga postaje problem. Doktor Miler kaže: "Kod mene dolaze pacijenti koji su jeli u normalnim svakodnevnim količinama, ali su počeli da dobijaju kilograme niotkuda. Oni vežbaju, ali bez uspeha. Ovo se dešava zbog nedovoljno aktivnih štitnih žlezda".
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email