None
9 0 1 6

Ako primetite polumesec na svojim noktima koji izgleda OVAKO, to može da znači da vaš organizam razara neka od ovih teških bolesti. Obratite pažnju!

Podeli
Zdravlje
Predrag J.
Zdravlje
Dec 25, 2016

Poznat i pod nazivom lunula, ovaj polumesec se nalazi na korenu vaših noktiju i svetliji je od kože. Mnogi ljudi ne znaju da može da označava vaše zdravlje ili upozorenje da imate neke probleme. Saznajte šta ovi oblici na noktima govore o vama.

Veliki polumesec

Veliki polumesec
Foto: littlethings.com
Lunula se smatra velikom kada zauzima trećinu nokta. Smatra se da ovo znači povišen krvni pritisak i preopterećeno srce. Obično je rezultat stresa. Ako je lunula na većini prstiju velika, razmislite o tome da smanjite stres. Pokušajte više da čitate ili meditirate.

Mali polumesec

Mali polumesec
Foto: littlethings.com
Mali polumesec koji se jedva prepoznaje u predelu zanoktica označava nizak nivo energije, nizak krvni pritisak i slabu cirkulaciju. Ovo takođe označava slab imuni sistem. Ako su i vaši ovakvi, spavajte i jedite više kako biste povećali energiju. Proverite da li imate u organizmu manjak vitamina i gvožđa koje bi mogle biti doprinos niskoj energiji.

Beli polumesec ili boje slonovače

Beli polumesec ili boje slonovače
Foto: littlethings.com
Bela ili beličasta boja je normalna i zdrava boja polumeseca. Ovo znači da ste u dobroj formi! Kod svake osobe ova boja neznatno varira, ali sve dok je beličasta, onda ste zdravi.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email