None
9 0 1 0

Ako primetite polumesec na svojim noktima koji izgleda OVAKO, to može da znači da vaš organizam razara neka od ovih teških bolesti. Obratite pažnju!

Podeli
Zdravlje
Predrag J.
Zdravlje
Dec 25, 2016

Poznat i pod nazivom lunula, ovaj polumesec se nalazi na korenu vaših noktiju i svetliji je od kože. Mnogi ljudi ne znaju da može da označava vaše zdravlje ili upozorenje da imate neke probleme. Saznajte šta ovi oblici na noktima govore o vama.

Veliki polumesec

Veliki polumesec
Foto: littlethings.com
Lunula se smatra velikom kada zauzima trećinu nokta. Smatra se da ovo znači povišen krvni pritisak i preopterećeno srce. Obično je rezultat stresa. Ako je lunula na većini prstiju velika, razmislite o tome da smanjite stres. Pokušajte više da čitate ili meditirate.

Mali polumesec

Mali polumesec
Foto: littlethings.com
Mali polumesec koji se jedva prepoznaje u predelu zanoktica označava nizak nivo energije, nizak krvni pritisak i slabu cirkulaciju. Ovo takođe označava slab imuni sistem. Ako su i vaši ovakvi, spavajte i jedite više kako biste povećali energiju. Proverite da li imate u organizmu manjak vitamina i gvožđa koje bi mogle biti doprinos niskoj energiji.

Beli polumesec ili boje slonovače

Beli polumesec ili boje slonovače
Foto: littlethings.com
Bela ili beličasta boja je normalna i zdrava boja polumeseca. Ovo znači da ste u dobroj formi! Kod svake osobe ova boja neznatno varira, ali sve dok je beličasta, onda ste zdravi.

Sivi polumesec

Sivi polumesec
Foto: littlethings.com
Ovo znači da imate slabu energiju i osećate se umornije nego što je normalno, a možda imate i neke probavne probleme. Siva lunula takođe može da označava probleme sa apsorbovanjem hranljivih materija. Ako su sive, posavetujte se sa lekarom i napravite neke izmene u načinu života kako biste povratili energiju.

Roze polumesec

Roze polumesec
Foto: littlethings.com
Lunula je slične boje kao koža ispod noktiju. Ako je roze boje, onda znači da možda malo više vršite pritisak na sebe i fizički se previše forsirate. Kao rezultat, može da ukaže na problem sa plućima i plućnim problemima. Ako su ružičaste nijanse, pokušajte malo da se odmorite od posla i dozvolite telu da povrati energiju.

Ljubičasti polumesec

Ljubičasti polumesec
Foto: littlethings.com
Ljubičasta lunula je znak slabe cirkulacije i nedostatka kiseonika u organima i tkivu. Ako doživljavate vrtoglavicu ili glavobolju, cirkulacija je glavni problem. Razgovarajte sa lekarom kako biste poboljšali cirkulaciju i smanjili umor, glavobolju i vrtoglavicu.

Crni polumesec

Crni polumesec
Foto: littlethings.com
Tamna ili crna lunula je alarmantan znak koji ukazuje na teške metale ili trovanje. Ako primetite da makar jedna lunula postane ove boje, odmah potražite medicinsku pomoć. Ovo takođe ukazuje na rezultat povrede kao što je posekotina. Povređivanje lunule na bilo koji način može trajno da ošteti nokte, zbog toga posetite lekara.

Polumesec koji se ne vidi

Polumesec koji se ne vidi
Foto: littlethings.com
Nedostatak vidljivog polumeseca ili veoma mali polumesec označava nizak nivo energije, kao i slab imuni sistem i sklonost ka prehladama i bolestima. Takođe je znak nedostatka vitamina i hranljivih sastojaka koji se apsorbuju u organizam. Možda vaš polumesec nije vidljiv jer se nalazi ispod zanoktica, što je vrlo česta pojava (najčešće kod malog prsta). Ako je vidljiv na srednjem prstu i kažiprstu, a na malom ne, onda je sve u redu.

Šta ako se vide promene samo na jednom prstu?

Šta ako se vide promene samo na jednom prstu?
Foto: littlethings.com
Ako primetite da je samo jedna lunula promenila boju, u tradicionalnoj kineskoj medicini se veruje da svaki prst označava po jedan organ u telu i zbog toga ukazuje na problem. Palčevi su povezani sa plućima i slezinom, kažiprst sa probavom, srednji sa srcem i mozgom, domali sa reproduktivnim sistemom i mali prst sa srcem i bubrezima. Ako promenite bilo kakve promene ili bol, obavezno se obratite lekaru.
Image source: littlethings.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email