None
10 0 1 5

Kada vidite šta najbolji ruski doktori preporučuju za prirodno pobošanje vida, poželećete da ste mnogo ranije saznali za njih!

Podeli
Zdravlje
Milica M.
Zdravlje
Mar 18, 2016

Kako vreme prolazi, tako i vitalne funkcije počinju da slabe., kao i vid. Starenje je prirodan proces, ali postoje načini da sebi olakšamo ovaj proces i duže održimo svoje zdravlje i vid, i to sve uz pomoć hrane.

Sve se menja kako starimo

Sve se menja kako starimo
Foto: ilyke.co
Iako zdravstveni problemi podjednako zahvataju sve, statistika kaže da su žene preko pedesete sklonije zdravstvenim problemima. Vid je onaj koji naglo počinje da slabi, menjanje ishrane može da ga poboljša.

Krvni pritisak

Krvni pritisak
Foto: newsroom.melbourne.edu
Krvni pritisak je prvi koji se pogoršava sa godinama i on utiče na retinu. Uzevši u obzir da retina traži dosta kiseonika, krvni pritisak utiče na količinu kiseonika i utiče na vid. Dokazano je da beli luk redukuje krvni pritisak, samim tim i na količinu kiseonika koja dolazi do retine.

Holesterol

Holesterol
Foto: ilyke.co
Prema studijama sa medicinskog fakulteta na Harvardu, niži holesterol smanjuje rizik makularne degeneracije. Masnoća koja se deponuje ispod retine može da izazove slepilo. Samo pola češnja belog luka dnevno je dovoljno za smanjenje nivo holesterola. Beli luk je jeftin, pristupačan i ima ga tokom cele godine. Toplo preporučujemo da ga uključite u svakodnevu ishranu.

Beta Karoten

Beta Karoten
Foto: ilyke.co
Šargarepa je izvrstan izvor beta karotena, i odlična je za vaš vid. Beta-karoten se u telu pretvara u vitamin A, nutrient koji sprečava mnoge bolesti oka. Mnogi ljudi koji pate od nedostatka vitamina A često imaju problema sa čmičcima, suvoćom oka, mutnim vidom i noćnim slepilom.

Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline
Foto: ilyke.co
Poznato je da je losos bogat svim vrstama omega-3 masnih kiselina. Prema istraživanjima ove masne kiseline su odlične za vid. One smanjuju očni pritisak.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email