None
12 0 1 8

11 jutarnjih navika koje vam mogu promeniti život iz korena! Samo ih pratite i osećaćete se kao novi!

Podeli
Zdravlje
Lana L.
Zdravlje
Jan 22, 2016

Jutro određuje da li ćete imati dobar ili loš dan. Ako počnete redovno da radite ovih 11 stvari ujutru, ne samo da ćete se mnogo bolje osećati tokom dana nego ćete poboljšati celokupno zdravlje i nivo energije.

1. Popijte čašu tople vode s limunom

1. Popijte čašu tople vode s limunom
Foto: bembu.com
Voda treba da bude topla da telo ne bi doživelo šok što je limun prva stvar koju unosite u sebe ujutru. Limun će pripremiti vaš digestivni sistem za predstojeće obroke. Možete dodati i malo meda ako vam je limun prekiseo.

Pre nego što se probudite, vaše telo provodi 8 sati bez vode, pa je bitno da se hidrirate čim ustanete, pre nego što doručkujete i popijete kafu.

2. Ustanite ranije

2. Ustanite ranije
Foto: boredbug.com
Ovo je verovatno najvažnija stavka s liste zato što vam je potrebno više vremena da biste se pripremili za savršen dan. Ako ste postali noćna ptica zbog mira i tišine, bićete podjednako zadovoljni jutarnjim mirom i tišinom, a vaše telo će vam biti neizmerno zahvalno za tu promenu. Idealno bi bilo da se probudite sat i po pre nego što treba da izađete iz kuće.

3. Ostružite jezik

3. Ostružite jezik
Foto: 3.bp.blogspot.com
Na ovaj način ćete se rešiti jutarnjeg zadaha i hrana će vam biti mnogo ukusnija. Neke četkice za zube imaju deo za struganje jezika, a takođe postoje i brojni strugači. Sem toga, uvek možete upotrebiti i kašiku.

4. Dobro se istegnite

4. Dobro se istegnite
Foto: bembu.com
Samo 5 minuta istezanja će probuditi vaše mišiće i pripremiti ih za predstojeći dan. Vreme za istezanje možete iskoristiti i za jogu ili vežbanje ako želite da smršate. Međutim, ako inače ne vežbate redovno, preporučljivo je da prvo radite istezanja dok vam to ne pređe u naviku, a da onda pređete na jogu i druge vežbe.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email