None
15 0 1 0

15 užasnih grešaka koje vam uništavaju kožu lica i čine da izgledate DALEKO starije nego što jeste (broj #14 je zaista neoprostiva)

Podeli
Zdravlje
Sashka M.
Zdravlje
Nov 25, 2016

Svaka devojka želi da bude lepa, a svoju lepotu devojke uglavnom ističu pomoću šminke. Šminka služi da se sakriju sve nepravilnosti, međutim, to je nemoguće ako vaša koža nije lepa i čista. Pogledajte na koje sve načine štetimo našoj koži, a da nismo ni svesni!

1. Birate neadekvatne proizvode

Birate neadekvatne proizvode
Foto: advantagelabel.com
Kada je nega kože u pitanju, najbitnije je prvenstveno odabrati odgovarajuće proizvode. Proizvode morate odabrati u skladu sa svojim godinama, a pogrešno odabrani mogu ugroziti vašu kožu. Kozmetičar vam može pomoći pri odabiru odgovarajućih proizvoda ukoliko imate nedoumice. Takođe, nemojte ih prečesto menjati, to može oštetiti kožu.

2. Nanošenje kreme na vlažnu kožu

Nanošenje kreme na vlažnu kožu
Foto: theboredmind.com
Neki veruju da će ukoliko nanesu kremu odmah nakon umivanja koža biti hidrirana. Ovo je zapravo mit. Osušite lice peškirom, koristite tonik, pa nakon toga kremu. Krema za lice i tonik će sasvim dovoljno hidrirati kožu.

3. Isušujete masnu kožu

Isušujete masnu kožu
Foto: pinterest.com
Korišćenje proizvoda koji sadrže sulfate ili alkohol je česta greška. U stvari, koža počinje zbog toga da proizvodi još više ulja. Postaje dehidrirana i počinje da se ljušti. Možda je čudno, ali kozmetičari preporučuju korišćenje prirodnog ulja, poput ulja semenki grožđa i jojobe.

4. Ne koristite kremu za sunčanje

Ne koristite kremu za sunčanje
Foto: mamiverse.com
Kozmetičari preporučuju da koristite zaštitni faktor 15 ili više, čak iako ne provodite mnogo vremena na suncu. Žene koje imaju veoma svetlu kožu trebalo bi da ovu kremu koriste svakodnevno. Ovo će smanjiti štetne efekte UV zračenja i sprečavaće nastanak bora. Tokom leta trebalo bi da koristite zaštitni faktor 30+.

5. Korišćenje penastih proizvoda

Korišćenje penastih proizvoda
Foto: albawaba.com
Ukoliko preparat previše peni kada ga koristite, to znači da sadrži materije koje su štetne za kožu. Za osetljivu kožu koristite mleko ili micelarnu vodu. Nežni, penasti preparati dobri su za masnu kožu.

6. Ne koristite toner

Ne koristite toner
Foto: yolirapp.com
Veoma je važno da nakon umivanja koristite toner, pa tek onda hidrirajuću kremu. On uklanja višak ulja, smanjuje pore i pomaže da krema prodre u dublje slojeve kože.

7. Umivanje vodom koja je previše hladna ili previše vrela

Umivanje vodom koja je previše hladna ili previše vrela
Foto: burnprevention.org
Ni previše topla ni previše hladna voda nisu dobre za vaše lice. Za umivanje bi trebalo da se koristi mlaka voda, ona će savršeno očistiti vaše lice i neće nauditi vašoj koži.

8. Prečesto dirate lice

Prečesto dirate lice
Foto: wasatchdermatology.com
Pokušajte da ne dodirujete svoje lice toliko često, pogotovo ukoliko ste koristili javni prevoz, na ulici ste ili na poslu. Rizikujete da prenesete bakterije sa svojih prljavih ruku na lice.

9. Nanošenje previše pudera

Nanošenje previše pudera
Foto: pictigar.com
Mnoge devojke nanose previše pudera, čak i kada je toplo. Kada koristite puder, možda se neće primetiti koliko vam je masna koža, ali puder takođe zatvara i pore, što znači da previše pudera šteti vašoj koži.

10. Ignorisanje kože oko očiju

Ignorisanje kože oko očiju
Foto: vectors123.com
Koža oko očiju je delikatna i zahteva posebnu negu. Morate koristiti posebne kreme na ovom području. Nežno nanesite i umasirajte kremu na ovom području, počevši od unutrašnjeg ugla. Kremu nanosite do očne kosti, a ne samo do kapka.

11. Zapostavljanje usana

Zapostavljanje usana
Foto: twitter.com
Niko ne voli suve i ispucale usne, stoga se postarajte da ih redovno hidrirate balzamom za usne. Neka vam ovo bude svakodnevna navika.

12. Spavanje sa licem pritisnutim na jastuk

Spavanje sa licem pritisnutim na jastuk
Foto: betterhealthkare.com
Mnogi od nas radije spavaju na stomaku ili na strani, tako da je naše lice uglavnom utisnuto na jastuk. Ovo nikako ne ide u korist našoj koži, a takođe može uticati na nastanak bora. Najbolja opcija je spavanje na leđima, to će sprečiti nastanak bora, a koža će moći da diše.

13. Nanošenje kreme za lice na pogrešan način

Nanošenje kreme za lice na pogrešan način
Foto: nucosmeticclinic.co.uk
Važno je da nežno utrljate kremu za lice prema ovim linijama za masažu. Na ovaj način će koža biti manje rategnuta. Linije počinju u centru lica, a zaviršavaju se na ivicama.

14. Retko menjate jastučnice

Retko menjate jastučnice
Foto: mediamarkt.be
Kozmetičari preporučuju menjanje jastučnica na svakih nekoliko dana. Retko menjanje posteljine znači spavanje na naslagama prirodnog ulja i znoja. Ovo uglavnom izaziva promene na licu, pogotovo ukoliko imate masnu ili problematičnu kožu.

15. Jedete nekvalitetnu hranu i ne pijete dovoljno vode

Jedete nekvalitetnu hranu i ne pijete dovoljno vode
Foto: thegreenhealer.com
Jedenje masne hrane, previše peciva ili slatkiša, može biti užasno loše za našu kožu. Kozmetičari preporučuju da jedete što više voća i povrća i pijete vodu umesti sokova, kako biste imali lepu i zdravu kožu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email