None
1 0 1 0

OPSTIPACIJA KOD BEBA: Šta je uzrok tome?

Podeli
Zdravlje
Mirka S.
Zdravlje
Nov 10, 2015

Istraživanja pokazuju da ukoliko beba ima zatvor, posebno prvih nekoliko dana po rođenju, uzrok tome je nedovoljno hrane.

Prljava pelena i redovna stolica siguran su znak da je beba zdrava. Izostanak toga je znak za uzbunu, iako je retko da novorođenčad koje majke doje imaju zatvor, ali i to može da se dogodi.

Bebe do četvrtog meseca kake tri do četiri puta na dan, a broj stolica se smanjuje kada se u ishranu uvrsti čvrsta hrana. Neredovna probava može da se dogodi iz nekoliko razloga, a jedan od njih, posebno u prvim danima po rođenju, je da beba ne dobija dovoljno hrane. Takođe, ako odojče pravi čudne grimase ili mu je stomačić čvrst, a pritom odbija da jede, znaci su da ima zatvor.

Razlog može da bude i u formuli kojom majke prehranjuju decu kada nemaju dovoljno mleka, jer ona može da očvrsne stolicu, posebno ako je odojče netolerantno na laktozu ili ima neki vid alergije na mlečne proteine. Zatvor može da izazove i majčino mleko, ako u ishrani koristi previše sira, jogurta i drugih mlečnih proizvoda.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email