None
12 0 1 8

Naučite kako da na prirodan način oporavite svoju kosu i sprečite njeno opadanje

Podeli
Zdravlje
Milena J.
Zdravlje
Feb 07, 2016

Pogrešno je mišljenje da samo muškarci imaju problema sa opadanjem kose. Kod žena to takođe može biti česta pojava, izazvana feniranjem, peglanjem ili farbanjem kose. Takođe, generalno zdravstveno stanje ili slaba cirkulacija mogu biti uzročnici opadanja kose, iritacija kože glave ili stanjivanja dlake. Nudimo vam listu najčešćih razloga za opadanje kose i najefektivnije prirodne solucije ovog problema.

1. Genetika

Genetika
Foto: littlethings.com
Nasledni geni mogu igrati važnu ulogu u opadanju kose, nevezano da li je u pitanju muškarac ili žena. Oni mogu odrediti kada ćete početi da gubite kosu, koliko će dugo to da traje i koliko će dlaka da se istanji.

2. Hormonske promene

Hormonske promene
Foto: littlethings.com
Razni hormonski poremećaji kod žena mogu dovesti do privremenog opadanja kose, često u trudnoći ili tokom približavanja datuma porođaja. Početak menopauze može takođe uticati na gubitak, kao i sporedni efekti anemije. Pošto štitasta žlezda utiče na nivo hormona, problemi sa njom mogu biti inicijator gubitka kose.

3. Određeni lekovi

Određeni lekovi
Foto: littlethings.com
Mnogi lekovi i zdravstveni problemi utiču na opadanje kose. Lekovi protiv artritisa, raka, kardiovaskularnih bolesti i visok krvni pritisak mogu biti okidači gubitka kose. Takođe, i konstantan unos vitamina A štetno utiče na kosu, kako navodi klinika Majo.

4. Infekcije i kožne bolesti

Infekcije i kožne bolesti
Foto: littlethings.com
Alopecija je bolest koja se javlja kada telo ne uspe da prepozna svoje ćelije, pa uništava tkivo i folikule dlake misleći da su oni pretnja. Infekcije skalpa takođe veoma loše utiču na kvalitet kose, pa dolazi do peruti i proćelavih delova glave.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email