None
13 0 1 0

13 glupih grešaka kojima SVAKA žena nesvesno uništava svoj nokte (broj #10 je ubedljivo najopasniji)

Podeli
Zdravlje
Marko M.
Zdravlje
Jan 28, 2017

Lepi i uredni nokti su nešto što svaka devojka želi, a što se često od nje i očekuje. Ne morate ići kod manikira kako biste imali lepe nokte. Prvenstveno je bitno da sami o njima povedete računa. Pogledajte ovih 13 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite.

1. Ne turpijajte ih napred-nazad

Ne turpijajte ih napred-nazad
Foto: flickr.com
Ukoliko ih budete turpijali na ovaj način, to može dovesti do njihovog pucanja. Kako biste izbegli bilo kakvo oštećenje noktiju, turpijajte ih u jednom smeru.

2. Nemojte seći zanoktice

Nemojte seći zanoktice
Foto: goodhousekeeping.com
U redu je gurati zanoktice na dole, ali ne bi trebalo da ih sečete. One su barijera za bakterije i vlagu. Ukoliko ih budete sekli može doći do infekcije, sušenja i slabljenja noktiju, a važno je i napomenuti da užasno boli.

3. Nemojte mućkati lak pre korišćenja

Nemojte mućkati lak pre korišćenja
Foto: flickr.com
Ovo je nešto što većina nas radi. Zapravo na ovaj način ćete stvoriti mehuriće koji će otežati pravilan nanos laka. Umesto mućkanja polako pomerajte bočicu napred-nazad kako bi se lak promešao.

4. Nemojte guliti lak

Nemojte guliti lak
Foto: flickr.com
Dok budete gulili lak, ogulićete barem jedan sloj nokta. Ovo ne samo da ružno izgleda, već će i oslabiti vaše nokte što ponekad može biti i bolno.

5. Ne menjajte lak svakodnevno

Ne menjajte lak svakodnevno
Foto: maxpixel.freegreatpicture.com
Ukoliko budete koristili skidač laka za nokte svakodnevno, to će uticati na kvalitet noktiju. Kako biste sprečili trajno oštećenje noktiju, koristite ga nekoliko puta nedeljno.

6. Nemojte koristiti stare lakove za nokte

Nemojte koristiti stare lakove za nokte
Foto: pixabay.com
Kao što svi znamo, lak nakon dužeg vremenskog perioda postaje sve gušći. S obzirom na izmenjenu strukturu, on će se teže vezati za nokte i verovatno neće izgledati toliko glatko. Ukoliko svaki novi sloj laka pogoršava izgled vaših noktiju, nemojte ga više koristiti.

7. Nemojte ih grickati

Nemojte ih grickati
Foto: flickr.com
Grickanje noktiju je loša navika koje smo svi svesni. Ne samo da pod noktima žive mnoge štetne bakterije, već grickanje noktiju utiče i na njihov kvalitet. Ukoliko ih budete grickali duži vremenski period to će dovesti do njihovog trajnog oštećenja.

8. Nemojte ih polirati više od jednom mesečno

Nemojte ih polirati više od jednom mesečno
Foto: amazon.com
Poliranjem noktiju skidate njihov gornji sloj, što je odlično jer će oni postati sjajni. Međutim, ukoliko ovo budete radili previše snažno ili previše često možete oslabiti svoje nokte.

9. Nemojte ih koristiti kao alat

Nemojte ih koristiti kao alat
Foto: commons.wikimedia.org
Jeste li ikada slomili nokat dok ste koristili nokte kako biste izvadili baterije? To jednostavno ne bi trebalo da radite. Koristite prave alate, vaši nokti će vam biti zahvalni.

10. Nemojte mazati lak oko noktiju

Nemojte mazati lak oko noktiju
Foto: pixabay.com
Lak za nokte se s razlogom tako naziva. Kontakt sa kožom može stvoriti iritaciju celog dela oko noktiju i treba ga odmah ukloniti.

11. Nemojte sami skidati veštačke nokte

Nemojte sami skidati veštačke nokte
Foto: flickr.com
Morate naterati sebe da ovo ne radite. Na ovaj način lako možete otkinuti svoje prirodne nokte, ili još gore, da ih iščupate. Odlazak kod manikira vam može olakšati posao.

12. Ne zaboravljajte da osušite ruke

Ne zaboravljajte da osušite ruke
Foto: commons.wikimedia.org
Ukoliko ste se okupali, plivali, ili prali suđe, odmah obrišite ruke. Razne gljivice rastu u vlažnim uslovima i zbog toga je važno da uvek osušite svoje ruke.

13. Nemojte plivati sa manikirom

Nemojte plivati sa manikirom
Foto: en.wikipedia.org
Iako ćete verovatno poželeti manikir pre odlaska na odmor, možda je ipak bolje da sačekate dok se ne vratite. Naši nokti apsorbuju vodu i lako se može desiti da ona dospe između nokta i laka. Voda može oslabiti nokte i naravno dovesti do njihovog pucanja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email