None
11 0 1 0

11 ozbiljnih stvari koje ne biste smeli da radite u krevetu pa čak ni da vam plate! Obratite pažnju!

Podeli
Zdravlje
Milica M.
Zdravlje
Feb 03, 2017

Ukoliko sami ne vodite računa o sebi, nemojte misliti da vas neće zadesiti problemi. Ovih 11 navika koje bi većina nas trebalo da promeni, mogu nas koštati zdravlja.

1. Nošenje pidžame

Nošenje pidžame
Foto: flickr.com
Ukoliko ne nosite pidžamu dok spavate iznenađujuće je da na ovaj način možete sagoreti kalorije iako ležite. Pored toga, manje ćete biti pod stresom, a takođe ćete biti mnogo svežiji kada ustanete.

2. Čiste jastučnice

Čiste jastučnice
Foto: flickr.com
Ukoliko imate problema sa kožom kao što su akne, obratite pažnju na jastučnice. Nekima se dešava da ne promene posteljinu nekoliko nedelja, pa čak i meseci. Na njima se gomilaju ćelije kože, masnoća sa kože i bakterije koje mogu uzrokovati probleme sa kožom.

3. Spavanje sa šminkom

Spavanje sa šminkom
Foto: flickr.com
Mnoge devojke ovo često rade. Žele da se opuste samo nekoliko trenutaka u krevetu, a nakon toga za sobom ostave užasne mrlje na jastučnicama i posteljini. Poželjno je da držite maramice za skidanje šminke pored kreveta kako vam spavanje sa šminkom ne bi prešlo u naviku.

4. Izbacivanje ljubimca

Izbacivanje ljubimca
Foto: flickr.com
Postoje mnoge studije koje tvrde da će prisustvo vašeg ljubimca u spavaćoj sobi učiniti da spavate opuštenije. Mnogi vlasnici ne puštaju svoje ljubimce u spavaću sobu, ali bi svakako trebalo biti informisan.

5. Maženje sa prehlađenim supružnikom

Maženje sa prehlađenim supružnikom
Foto: flickr.com
Možda ćete želeti da budete tu za njih i da ih pazite, ali je na taj način mnogo veći rizik da se i vi razbolite.

6. Završavanje rasprava u vašoj glavi

Završavanje rasprava u vašoj glavi
Foto: flickr.com
Kada dođe do svađe, mnogi ljudi se sete gomile argumenata koje su mogli iskoristiti u svađi, i to u najgore vreme, onda kada je vreme za spavanje. Opustite se i nemojte razmišljati ni o čemu. Ukoliko budete razmišljali probudićete se napeti i uzrujani.

7. Posao

Posao
Foto: flickr.com
Ne bi trebalo da koristite kompjuter u spavaćoj sobi kako biste uverili svoj mozak da je spavaća soba samo za spavanje. Kada radite u spavaćoj sobi u krevetu, preopteretićete mozak, pogotovo ukoliko vam je potreban odmor. Veoma je moguće da posao nećete obaviti kako treba i da ćete morati ponovo.

8. Držati torbu uz sebe

Držati torbu uz sebe
Foto: flickr.com
Ili ranac, ili kofer, ili bilo šta drugo što nije jastuk ili ćebe. Te stvari nosite stalno sa sobom i sigurno je došlo do nagomilavanja bakterija na njima, zbog toga vam nisu potrebne dok ste u krevetu.

9. Opcija "snooze" na alarmu

Opcija "snooze" na alarmu
Foto: flickr.com
Ništa dobro nećete postići aktiviranjem ove opcije iznova i iznova, samo dodatne frustracije kada se konačno naterate da ustanete iz kreveta.

10. Puštanje dece u krevet

Puštanje dece u krevet
Foto: flickr.com
Teško je odbiti dete. U skladu sa njihovim uzrastom trebalo bi da odredite da li ćete pustiti dete u krevet ili ne. Istraživanja pokazuju da ukolko dete stalno spava sa roditeljima, to može dovesti do nedostatka intimnosti u vezi. Pored toga, ukoliko je dete previše malo, možete ga povredeti, u najgorem slučaju i ugušiti.

11. Hrana u krevetu

Hrana u krevetu
Foto: flickr.com
Ukoliko jedete grisine u krevetu, probudićete se u mrvicama, a one će se zavući tamo gde im nije mesto. Ne samo to, vaša posteljina će apsorbovati bakterije i privući štetočine poput buba i miševa. Stvarno ne želite ovo u svom krevetu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email