None
10 0 1 6

10 opasnih navika koje oštećuju naš mozak i čine nas glupim i zaboravnim

Podeli
Zdravlje
Mira M.
Zdravlje
Dec 02, 2016

Delikatna struktura mozga može se veoma jednostavno oštetiti i prouzrokovati razne zdravstvene probleme i komplikacije. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, ovih 10 navika su najštetnije po naš mozak.

1. Preskakanje doručka

Preskakanje doručka
Foto: crackerbarrel.com
Stalno slušamo kako je doručak najbitniji u toku dana, ali sigurno znamo mnogo ljudi koji preskoče ovaj obrok, pa čak i one koji imaju tendenciju da smanje nivo šećera u krvi. Međutim, nakon noći bez hrane, nećete imati dovoljnu količinu nutrijenata, što u nekim slučajevima može dovesti i do degeneracije mozga.

2. Prevelik unos šećera

Prevelik unos šećera
Foto: aryzauq.tv
Nažalost, šećer se skriva skoro u svim namirnicama koje unesimo u današnje vreme. Ukoliko budete izbegavali šećer, imaćete velike koristi, jer šećer uništava sposobnost tela da apsorbuje hranljive materije, što dovodi do neuhranjenosti i poremećaja u mozgu.

3. Spavanje prekrivene glave

Spavanje prekrivene glave
Foto: magnesiumoil.org.uk
Možda će zvučati čudno, ali ova navika smanjuje unos kiseonika tokom noći i dok spavate nećete moći normalno da dišete. Takođe postoji mogućnost od povećanog ugljen-dioksida.

4. Nedostatak sna

Nedostatak sna
Foto: pinterest.com
Uskraćivanje sna duži vremenski period ubrzava smrt moždanih ćelija. San obezbeđuje pravilan odmor tela od svakodnevnog stresa. Zbog toga bi san uvek trebalo da bude prioritet.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email