None
10 0 1 6

Vrhunski svetski stručnjaci STRIKTNO zabranjuju OVE namirnice ako vas često boli glava! (broj #8 će, nažalost, razočarati sve žene ovog sveta)

Podeli
Zdravlje
Dejan K.
Zdravlje
May 19, 2016

Ukoliko imate stalne glavobolje to može biti uzrok loše ishrane. Konzumiranje mlečnih proizvoda, previše kofeina, alkohola ili slane hrane, može biti razlog za užasne migrene.

1. Sir

Sir
Foto: i0.wp.com
Količina tiramina u sirevima je različita. Zavisi od vrste obrade, fermentacije, starenja, degradacije, pa čak i bakterijske kontaminacije. Uglavnom se svi vode logikom da što je sir stariji to je bolji ukus, međutim, to utiče loše na zdravlje. Stariji sir izaziva i migrene.

2. Aditivi

Aditivi
Foto: i0.wp.com
Definitivno izbegavajte hranu koja sadrži natrijum-glutamat, ekstrakte kvasca, hidrolizovani biljni protein, hidrolozovane biljke i natrijum-kazeinat. Razmislite dobro pre nego što kupite sledeću kesicu slatkiša.

3. Alkohol

Alkohol
Foto: i1.wp.com
Alkohol je generalno štetan za vaše telo, dok je tiroamin prisutan i njemu okidač za glavobolje. Crno vino, šampanjac, viski i pivo najčešće izazivaju glavobolje.

4. Hladna hrana

Hladna hrana
Foto: i2.wp.com
Ako je vaša telesna temperatura povišena zbog boravka na Suncu, razmislite dobro da li ćete pojesti sladoled kako biste se rashladili. Hladna hrana će sigurno izazvati glavobolju ukoliko je vaše telo zagrejano.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email